Anklager kræver forvaring for brutal voldtægt i Odense

En mand fra Odense er så farlig, at han skal spærres inde på ubestemt tid for sexovergreb, mener anklager.

Gennem otte timer blev en 60-årig kvinde i november sidste år mishandlet og voldtaget i sit hjem i Odense.

Umiddelbart efter det brutale overgreb anholdt politiet en i dag 56-årig mand, som siden da har siddet varetægtsfængslet for forbrydelsen.

Nu er sagen færdigbehandlet, og i forbindelse med retssagen, der starter 12. november, vil anklagemyndigheden kræve manden idømt forvaring på ubestemt tid.

Det fremgår af anklageskriftet, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Mandens påståede forbrydelse er da også usædvanligt grov. Ud over de gentagne voldtægter skal manden have grebet kvinden om halsen og bidt hende i brystvorter og læber. Med en kniv skal han have skåret hendes hår af.

Mishandlingen, der ifølge anklageskriftet fandt sted fra 28. november klokken 20.15 til 29. november klokken 04.00, medførte blandt andet blodunderløbne mærker på halsen og skader i skeden.

Omkring begge brystvorter havde kvinden kraftige bidemærker, og både hendes ansigt og kroppen var stærkt forslået. Hun brækkede desuden brystbenet to steder og havde blødninger i højre øje - angiveligt efter kvælningsforsøg.

Den 56-årige har ifølge Fyens.dk nægtet sig skyldig under hele sin varetægtsfængsling.

Vicepolitiinspektør Henrik Justesen oplyser til Ritzau, at den forurettede og den tiltalte ifølge hans oplysninger kun kender hinanden sporadisk.

På dagen for overgrebet mødtes de angiveligt på en bodega, men vicepolitiinspektøren kender ikke dagens nøjagtige forløb.

Når anklagemyndigheden kræver den tiltalte idømt forvaring, skyldes det, at Retslægerådet har vurderet ham så farlig, at en traditionel fængselsstraf ikke er tilstrækkelig.

En forvaringsdom er en af de hårdeste straffe i det danske retssystem, fordi den ikke har nogen slutdato. Efter fem års forvaring - og siden en gang om året - skal en dommer tage stilling til, om den dømte fortsat er til fare for sine omgivelser.

Således risikerer forvaringsdømte at være fængslet resten af deres liv. Gennemsnitligt sidder de dog omkring 15 år, skriver Ekstra Bladet.