Anklager opgav retssag

Anklagemyndigheden opgav forsøg på at få fynbo dømt for grov piratkopiering.

Midt under ankesagen i Østre Landsret valgte anklageren mandag at give fortabt. Sagen mod en 35-årig mand fra Odense endte derfor med, at manden kunne forlade retten som frifundet, skriver Ritzau.

Han var tiltalt for at have downloadet film og kopieret dem over på omkring 1200 dvd'ere, som blev fundet hjemme hos ham.

Indtægt på 167.000 kroner

Rettighedshaverne har tidligere i sagen vurderet, at de dermed var gået glip af en indtægt på 167.000 kroner. Men da sagen i foråret blev bedømt af byretten i Odense, blev han frifundet.

Kopiering i det omfang var ikke nok til at få ham dømt efter straffelovens paragraf om grove brud på ophavsretten, blandt andet fordi, han ikke havde tjent på at kopiere filmene og kun foræret dem væk i mindre omfang til sine venner.

En streg i sandet

Der er indtil nu ikke afgjort ret mange sager herhjemme om piratkopiering, og for at trække en streg i sandet valgte anklagemyndigheden at anke sagen som forsøg på at få en dom hjem.

Men mandag under retsmødet besluttede anklageren, at det ikke ville føre til noget at forfølge sagen yderligere og frafaldt derfor anken.

Normal praksis er, at når anklagemyndigheden skyder over målet, anlægger man ikke en ny sag efter en mildere paragraf. Derfor står byrettens dom nu ved magt.