I det fynske folks tjeneste

Anni Fønsby får halvt års fængsel for fusk

Bordelmutter og ugebladskendis Anni Fønsby blev fredag idømt et halvt års fængsel for skyldnersvig.

02:19

1 af 2

Danmarks mest affotograferede bordelmutter, Anni Fønsby, er ikke engang begyndt at afsone sin dom for rufferi endnu.

Men ikke desto mindre fik hun fredag en ny fængselsdom på halsen, denne gang for at forsøge at gemme en halv million kroner af vejen, som hun skyldte staten oven på sin rufferidom.

Få dage før sin rufferidom i byretten hævede Anni Fønsby nemlig 300.000 kroner på sin konto, selvom anklagemyndigheden havde gjort krav på otte millioner kroner i tilfælde af, at hun tabte sagen.

Derudover ydede hun et rentefrit lynlån på 200.000 kroner til sin daværende presserådgiver, Jeppe Søe, der fik overført pengene til sin konto uden efterfølgende at bruge en krone af dem.

- Jeg brugte af dem psykisk, forklarede presserådgiveren, da han fredag sad i vidneskranken.

Det usædvanligt venlige lån skaffede undervejs Jeppe Søe en sigtelse for medvirken til svindelnummeret på halsen, men sigtelsen blev dog kort efter droppet igen.

Fønsby benægter ikke, at hun hævede de i alt 500.000 kroner. Men pengene fra lånet er kommet retur, og de 300.000 var bare til forbrug, lød det fra Fønsbys forsvarer.

- Er det forbudt at bruge penge, mens man er tiltalt i en straffesag, spurgte forsvareren retorisk og svarede selv:

- Selvfølgelig er det ikke det.

Men en enig domsmandsret i Lyngby var altså af en anden mening, hvilket især blev begrundet med, at pengene blev hævet to dage før rufferidommen med dens krav om tilbagebetaling af flere millioner kroner faldt.

Ud over den nye dom på et halvt års fængsel skal Anni Fønsby - der også efter retssagen holdt tand for tunge - nu igen til lommerne og hoste op med 425.000 kroner