I det fynske folks tjeneste

Anni Fønsby skal forklare sig i retten

Politiet vil sikre forklaring fra Anni Fønsby og en 38-årige medsigtet kvinde i et indenretligt forhør. Indtil da lader Anni sig frivilligt varetægtsfængsle.

Retten i Odense vil have Anni Fønsbys forklaring

Den rufferisigtede kendismodel Anni Fønsby skal på mandag for en dommer og give sin forklaring i sagen mod hende. Anni Fønsby, der nu kalder sig Anni Katrine Brinch, har siddet varetægtsfængslet siden den 17. april sigtet for rufferi i forbindelse med en række bordeller over hele landet. Hun er tidligere dømt for præcis samme overtrædelse af straffeloven.

Anklager Jacob Beyer bekræfter over for Ritzaus Bureau, at man planlægger at afhøre Anni Fønsby og en 38-årig kvinde, der også er sigtet i sagen, ved et indenretligt forhør i retten i Odense. Det sker for at sikre deres forklaringer til retsbogen, så forklaringerne senere kan bruges i en retssag mod dem.

Sagen har hidtil været omgivet af lukkede døre og referatforbud i retten, og anklager Jacob Beyer lægger også op til, at mandagens afhøring af de to sigtede kvinder skal ske, uden at offentligheden kan få at vide, hvad de to forklarer.

Han ønsker ikke at kommentere, hvorvidt de to kvinder kan løslades, når de har forklaret sig. Det har blandt andet forsvareren for den 38-årige kvinde tidligere lagt op til.

Det er tidligere kommet frem, at politiet mener, den 36-årige Anni Fønsby, der er mest kendt for sit ægteskab og tv-serie med finansmanden og it-millionæren Erik Damgaard, sammen med Erik Damgaard og yderligere en mand og den 38-årige kvinde har tjent millioner af kroner på andres prostitution.

Erik Damgaard sidder ikke varetægtsfængslet i sagen, men er fortsat sigtet. Den anden sigtede mand i sagen er varetægtsfængslet frem til 24. juni og skal ikke afhøres indenretligt.