Ansættelsesstop breder sig på Fyn

De fynske kommuner tænker sig om en ekstra gang, førend de ansætter nye medarbejdere.

Assens holder sig tilbage

Stram økonomi og slunke pengekasser gør det tvingende nødvendigt, at kommunaldirektørerne rundt omkring i de fynske kommuner ikke giver los, når det kommer til at ansætte nye folk i dagplejen, på plejehjem og andre kommunale afdelinger.  

- Vi har henstillet alle arbejdssteder til at være tilbageholdende med genbesættelse af stillinger, men kommunen har ikke indført egentligt ansættelsesstop, forklarer Henning Qvick, der er kommunaldirektør i Assens Kommune. 

26 lærerstillinger nedlagt

Også Langeland Kommune understreger, at der ikke er ansættelsesstop, men kommunen har dog gang i visse forholdsregler:

- Kommunen har en generel aftale om, at administrative stillinger ikke opslås før end 3 måneder efter opsigelse. Denne generelle aftale giver kommunen mulighed for at overveje, om stillingen kan besættes via interne ændringer, oplyser Langelands kommunaldirektør Jørgen Christiansen. 

Kommunaldirektøren forklarer også, at Langeland Kommune konstant arbejder med strukturelle ændringer, der har til formål at reducere budgetniveauet. Senest har Langeland Kommune reduceret 26 lærerstillinger og seks administrative stillinger.
 

Skal godkendes af chefer

I Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning er der indført fleksibelt ansættelsesstop. Rådmand Jane Jegind forklarer til Tv2/Fyn:
 
- Det betyder, at genbesættelser i administrationen skal godkendes af cheferne. Det er for at skabe luft og tid til at lave den rigtige administrative omlægning, hvor vi skal finde de op til 8 millioner kroner om året i administrationen, som det er os pålagt af byrådet.

Oversigt

    Oversigt