Ansat på Lindø får 2,2 mio. kr. i erstatning

En ansat på Lindøværftet får nu 2,2 millioner kroner i erstatning. Sagen har trukket ud, fordi hans driftsleder på værftet indsendte falsk anmeldelse.

Den 51-årige Peter Uldal Hansen har efter mere end fem års venten fået udbetalt en erstatning på 2,2 millioner kroner for en ødelagt ryg.

Sagen har været omstridt, fordi hans driftsleder på Lindøværftet i første omgang indsendte en falsk anmeldelse til Arbejdsskadestyrelsen.

I anmeldelsen stod, at han fik skaden ved at løfte malerbøtter på værftet. Men i virkeligheden faldt han og slog ryggen i Kerteminde, mens han hjalp med at få den daværende værftsdirektør, John Skov Hansens båd op fra vandet.

Men hverken Arbejdsskadestyrelsen eller Ankestyrelsen troede på den falske anmeldelse.

Peter Sejersen, faglig sekretær i 3F Østfyn, mener, at sagen både tjener som skole- og skræmmeeksempel.

- Det er et godt eksempel på, at man skal være meget omhyggelig, når man udfylder en skadesanmeldelse, og at man skal kontakte sin fagforening så hurtigt som muligt. Jeg kan da godt forstå, hvis vores medlemmer nogle gange lader sig presse til at tage hensyn til virksomheden, men det er dybt problematisk. Og så er det altså en skidt arbejdsgivermoral ikke at fortælle sandheden, siger han til Nyhedsbrevet 3F.