Antallet af indbrud på Fyn styrtdykker - sådan går det, hvor du bor

Der er sket et fald på 28 procent i antallet af indbrud på Fyn i 2020. Se, hvordan udviklingen ser ud i din kommune. 

I 2020 er antallet af indbrud på Fyn faldet med omkring 28 procent. Det fremgår af tal, som Fyns Politi har opgjort i forbindelse med den årlige nytårsparole, der bliver afholdt onsdag.

Der er sket 1.733 indbrud på Fyn i 2020. Sammenligner man med tidligere år ligger antallet af indbrud på over 2.400 om året, så der er tale om et voldsomt fald. 

Indbrud i privat beboelse på Fyn

Fyns Politi oplyser til TV 2 Fyn, at faldet i antallet af indbrud skyldes, at indbrudstyvene som følge af coronaviruspandemien har fået forringet arbejdsbetingelserne. 

Grænserne har været lukket, og mange indbrud begås af østeuropæiske kriminelle, der derved ikke har haft adgang til Danmark.

Juleindbrud topper på Fyn

Omvendt har danskerne under pandemien været nødsaget til at være mere hjemme - både om sommeren og til jul, hvor indbrudstyvenes højsæson traditionen tro rammer. 

Antallet af juleindbrud i 2020 lå på 54, hvilket er mere end en halvering i forhold til 2018, som bød på 117, fremgår det af tirsdagens opgørelse fra Fyns Politi.

Juleindbrud på Fyn

Selv om der generelt er færre indbrud i Danmark og på Fyn, var Fyn dog den politikreds i landet, der var hårdest ramt af indbrud i julen. 

Herunder kan du se, hvordan udviklingen i de enkelte fynske kommuner har været fra 2019 til 2020:

 

 
 
Foto: Fyns Politi
 
 
Foto: Fyns Politi
 
 
Foto: Fyns Politi
 
 
Foto: Fyns Politi
 
 
Foto: Fyns Politi
 
 
Foto: Fyns Politi
 
 
Foto: Fyns Politi
 
 
Foto: Fyns Politi
 
 
Foto: Fyns Politi
 
 
Foto: Fyns Politi