Antallet af indlagte stiger: OUH var forberedt på flere smittede

Antallet af indlagte på OUH stiger fortsat. Søndag var 26 indlagt, og mandag er det antal steget til 32. I alt 6 er indlagt på intensivafdelingen.

Opdatering
Clock21. dec 2020, kl. 17:45
Artiklen er blevet opdateret med citater fra lægelig direktør på OUH Bjarne Dahler-Eriksen.

Smitten med coronavirus har den seneste tid slået flere kedelige rekorder.

Senest fredag blev der konstateret 4.508 nye smittede, og det er det hidtil største antal smittede i Danmark. De mange smittede har naturligt ført til flere indlæggelser, og det er også noget, de kan mærke på OUH.

OUH oplyser til TV 2 Fyn, at der mandag er 32 personer indlagt på OUH, og det er en stigning på 6 fra søndagens 26 indlagte patienter.

- Vi modtager flere og flere patienter, som skal indlægges på grund af corona, og det antal kan blive ved med at stige, siger lægelig direktør på OUH, Bjarne Dahler-Eriksen, til TV 2 Fyn. 

Bjarne Dahler-Eriksen fortæller i den forbindelse, at det var forventet, at antallet af indlagte ville stige henover julen, og derfor var man allerede forberedt på OUH.

- Der er en forsinkelse her på sygehuset. Fra man bliver testet positiv, og til man bliver rigtig syg, går der et stykke tid, og når man derfor ser en stigning i antallet af smittede i samfundet, så kan vi på sygehuset godt forvente, at der efter en rum tid vil komme flere indlæggelser, siger han. 

For at frigive personale til at passe corona-indlagte har man derfor på OUH aflyst nogle af de ikke-akutte og ikke-livstruende planlagte operationer.

Udskyder operationer for at frigive personale

Selvom nogle opeartioner er blevet udskudt, så fremhæver Bjarne Dahler-Eriksen, at man selvfølgelig skal møde op til en aftale, hvis ikke man har hørt andet.

- Alle de operationer, som bliver udskudt, har vi selvfølhelig givet besked om, og derfor er det også meget vigtigt, at man møder op som planlagt, hvis ikke man har hørt andet, siger Bjarne Dahler-Eriksen.

Den lægelige direktør fortæller desuden, at man på OUH godt kan følge med presset, som det ser ud nu. Men hvis antallet af indlagte stiger yderligere, så bliver man nødt til at aflyse flere operationer. 

- Kunsten er hele tiden at være et skridt foran, og vi håber selvfølgelig, at smitten falder igen, så vi ikke behøver at udskyde flere opeartioner end højest nødvendigt, siger Bjarne Dahler-Eriksen og fortsætter: 

- I Region Hovedstaden har man aflyst alle operationer, der ikke er kræft-relaterede, og hvis vi når dertil på OUH og i Region Syddanmark, så vil det betyde, at vi endnu en gang skal indhente en enorm pukkel, som vi også gjorde det henover sommeren efter forårets udskudte opeartioner, siger han.