Antallet af uafsluttede voldssager på Fyn er eksploderet

Uafsluttede og verserende voldssager på Fyn er steget med næsten 60 procent fra 2014 til 2017.

Vi har desværre lavet en fejl i rubrikken. Som det fremgår af brødteksten, er der tale om uafsluttede og ikke uopklarede sager, som vi tidligere skrev. 

Antallet af uafsluttede voldssager på Fyn er fra 2014 steget fra et trecifret antal til et firecifret antal.

Således var der ifølge Fyns Politi i januar 2014 672 uafsluttede og verserende sager om vold og trusler om vold. I januar 2017 var tallet steget til 1.073.

I snit var der i 2014 knap 697 uafsluttede voldssager på Fyn. I år til og med august er tallet 1.110. Det svarer til en stigning på 59,25 procent.

- Det er bestemt uhensigtsmæssigt, at voldsofrene ikke får en hurtigere afklaring, siger Balalli Degas, der er formand for Offerrådgivning Fyn.

Offerrådgivningen på Fyn er et 100 procent anonymt tilbud, og organisationen arbejder tæt sammen med Fyns Politi i sager, der inddrager voldsofre.

- Jo mere grel sagen er, jo tættere arbejder vi sammen.

Antallet af uafsluttede eller verserende voldssager voksede gevaldigt fra 2015 til 2016, hvor der var henholdsvis 730 og 936 sager i snit.

I oktober 2016 passerede tallet 1.000, og i august 2017 var der 1.194 uafsluttede voldssager - det højeste antal i perioden fra januar 2014. 

De uafsluttede og verserende sager inkluderer sager mod personer i offentlig tjeneste, samt krænkelse og fornærmelig tiltale.

Grafik: Fyns Politi
Grafik: Fyns Politi

Frivillige rådgivere sidder klar ved telefonen 24 timer i døgnet i Offerrådgivningen og har blandt andet til opgave at holde voldsofrene opdaterede på, hvordan deres sager udvikler sig.

- Når man står i sådan en situation, er uvisheden næsten det værste, siger Balalli Degas. 

- Som offer for eksempelvis en voldssag kan man gå og være bange for, at det skal gentage sig, og bekymre sig om, at personen stadig er på fri fod. Så går man og er bange i hverdagen.

Opgaver uden for Fyn

Formanden for Fyns Politiforening er heller ikke tilfreds med de nye tal.

- Rent fagligt er vi trætte af det. Vi vil gerne gøre vores arbejde så godt som muligt og sørge for, at få sigtet og dømt nogle voldsmænd, så voldsofrene får afklaret deres sager, siger Steffen Daugaard, der er formand for Fyns Politiforening.

I følge Steffen Daugaard hænger udviklingen i opklaringen af voldssager sammen med de opgaver Fyns Politi har uden for politikredsen.

- Vi kan ikke være to steder samtidig. Når vi skal passe grænsen og København, er vi væk, og når vi kommer hjem, skal vi afspadsere, og så er vi væk igen. Det er frustrerende for alle parter, siger Steffen Daugaard.

Oversigt

    Oversigt