Appel om hjælp til Oregaard

Formanden for Foreningen af gamle danske husdyrracer, Rolf Dorset, har mandag sendt en appel til alle Folketingets partier for at få sendt øjeblikkelig hjælp til Oregaard på Nordfyn.

-

Formanden for Foreningen af gamle danske husdyrracer, Rolf Dorset, har mandag sendt en appel til alle Folketingets partier for at få sendt øjeblikkelig hjælp til Oregaard på Nordfyn.

Oregaard, der bevarer gamle danske husdyrracer, blev natten til søndag ramt af en brand, som politiet mener er påsat.
Gården var ikke i fare, men to halmstakke, der skulle have fungeret som foder og strøelse til de cirka 150 dyr på gården i løbet af vinteren, brændte helt ned.

\"Hvis ikke Oregaard får hjælp med det samme, risikerer man, at det vigtigste bevaringsarbejde herhjemme bliver ødelagt\", siger Rolf Dorset.

Kun foder til få dage
Oregaard har fået hjælp af en tidligere skolekammerat til Stig Benzon, der kører Oregaard sammen med sin far Gorm Benzon.
\"Jeg har fået et læs halm, så vi kan klare os en dag ekstra, og så har vi noget hø, men det varer ikke længe før dyrene begynder at sulte. Hvis det sker må vi slagte dem fra en ende\", siger Stig Benzon.

Mangler penge
Oregaard har i forvejen store økonomiske vanskeligheder, fordi gården kun har udgifter og ingen indtægter.
Oregaard har tidligere søgt om hjælp fra det offentlige, men har endnu ikke modtaget støtte til bevaringsarbejdet.

Påsat brand
Kriminalpolitiet i Odense betragter branden som påsat, men kriminalkommisær Verner Jørgensen har endnu ikke afgjort, om der skal sendes teknikere ud til stedet.

\"Der skal meget vand til at slukke en halmbrand, så det er slet ikke sikkert, der er nogle tekniske spor tilbage at arbejde efter\", siger Verner Jørgensen.

Odense Politi vil dog gerne høre, hvis vidner har set noget mistænkeligt ved Oregaard mellem klokken 1 og 2 natten til søndag.

Odense Politi har tlf. 66 14 14 48.