Nye autoværn lukker igen Storebæltsbroen i nat

Arbejdet med de nye autoværn lukker broen ad to omgange. Autoværnene forventes at blive taget i brug til januar.

Trafikinformation
Det er natten til søndag den 13. december og natten til lørdag den 19. december, at Storebæltsbroen bliver spærret i korte intervaller mellem klokken 01.00-04.30 på grund af test af de nye mobile autoværn. <br><br> Der spærres to gange i op til 20 minutter i hver retning.

Mandag startede arbejdet med opførelsen af en række flytbare autoværn på Storebæltsbroen.

Det betyder, at broen lukkes af to omgange i forbindelse med montering af overledninger. Det sker i tidsrummet 01.00 til 04.30 natten til fredag 11. december samt i samme tidsrum natten til søndag 13. december. Det skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Planen er, at autoværnene blandt andet skal sikre, at den trafikale livsnerve kan åbne hurtigt igen i tilfælde af ulykker.

- Det er til stor gene for vores kunder at holde i kø, og det har store omkostninger for økonomien, når godstransporter holder stille. Det vil vi gerne lave om på, siger Lars Fuhr Pedersen, teknisk direktør i Sund & Bælt, i meddelelsen.

Fra fire timer til en halv

I dag tager det mindst fire timer at flytte trafikken over i modsat vejbane i tilfælde af uheld eller vejarbejde. Men med de mobile autoværn kan det gøres på omkring 30 minutter.

Værnene kunne for eksempel have hjulpet redningsarbejderne, da der for nylig var en lastbil, der brød i brand på broen, og dermed sparret en masse bilister for nogle af de mange timer i kø.

De mobile værn skal også være med til at give størres sikkerhed for renoverings- og vedligeholdelsesarbejder på broen.

Derudover skal de i brug i forbindelse med motionsløb og cykelløb, hvor de skal bidrage til, at trafikken generes mindst muligt. 

Her vil de fire mobile autoværn blive placeret.
Her vil de fire mobile autoværn blive placeret.
Foto: Sund & Bælt

Står klar til janaur

De mobile autoværn, der i alt bliver opsat fire af, er en del af en omfattende sikkerhedspakke, der er baseret på den nyeste teknologi på området. 

De to første sættes op midt i december ved Halsskov og Sprogø Øst, mens de resterende to sættes op ved Sprogø Vest og Knudshoved i januar næste år.

Foruden tiltaget med de mobile autoværn gennemfører Storebælt i 2021 en omfattende opgradering af skiltning og trafikovervågning på broen.