Årets begivenhed for fynsk mobiljournalist

Selvom han hverken er fan af Apple og amerikanske events, så er dagen i dag årets absolut største for den fynske mobilskribent John G. Pedersen.

I 15 år har John G. Pedersen skrevet og formidlet viden om mobiltelefoner. I dag arbejder han for sin egen virksomhed meremobil.dk. Fra klokken 19 skal han fra Bullerup ved Odense og følge Apples livestream fra Californien, livechatte og levere artikler og analyser til flere medier. Apple forventes at præsentere en iPhone 6 og et iWatch.

- Min store passion er at formidle viden og information om de nyeste produkter. Alle har en mobil, bruger den hverdag og har en mening om den, siger John G. Pedersen.

Indtil klokken 19, hvor Apple indleder deres liveevent fra hovedkvarteret i Cupertino i Californien, lader John G. Pedersen op til årets travelste aften foran computeren i Seden ved Odense.

Se med på TV 2/FYN 19.30, når vi sender direkte mens John livechatter om eventen fra Californien

- Det er årets, uden sammenligning, største begivenhed. Intet slår det i interesse, antal læsere og antal artikler. Min opgave er at analysere og kommentere på det, de viser frem, siger mobilskribenten.

For selvom det er en stor aften for John G. Pedersen og alle Apple-entusiaster, så er den fynske mobilekspert ikke selv nogen stor fan af Apple eller iPhone.

- Jeg er nærmere en apple-kritiker. Jeg er ikke særlig vild med den idoldyrkelse, der er omkring en bestemt mobiltelefon, og jeg kan ikke forstå, at folk kan stå at huje og klappe, som om de var med i en religiøs sekt, når der bliver præsenteret en telefon, lyder det fra John G. Pedersen.

Via hjemmesiden meremobil.dk vil John G. Pedersen tirsdag aften livechatte med brugere over hele landet, og forsøge at analysere og vurdere de nyheder, der kommer fra Cupertino.

- Min opgave er at få det lidt ned på jorden, og fokusere på den daglige brug. Hvad kan vi bruge et nyt kamera til, hvordan fungerer det, og er det en nyhed, siger John G. Pedersen.

Samtidig med at han livechatter og følger eventen fra USA skal han også levere masser af artikler om iPhone-nyhederne til flere forskellige danske medier.

- Lige nu er det stilhed før stormen. Jeg har allerede lavet 6-7 interviews, og i aften klokken 19 brager det for alvor løs, siger mobiljournalisten, der til daglig selv bruger både Windows, Mac, Android og iPhone.