Årets danske sportsnavn skal være sej. Rikke Møller er kandidat

Triatleten Camilla Pedersen, svømmeren Rikke Møller Pedersen og Guldfireren kan blive årets danske sportsnavn.

Triatleten Camilla Pedersen, svømmeren Rikke Møller Pedersen og rosportens guldfirer er nomineret til titlen som årets danske sportsnavn.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

Årets Sportsnavn bliver kåret ved den store sportsgalla på DR den 10. januar. DIF og Jyllands-Posten, der står bag kåringen, forbeholder sig dog ret til at efternominere kandidater, som leverer overbevisende præstationer inden året er omme.

Det er VM- og EM-titler, der præger de tre kandidaters 2014.

- Guldfireren fortsætter med at være en magtfaktor på allerhøjeste niveau. Camilla Pedersen vinder VM-guld et år efter koma, kraniebrud, indre blødninger og flere brækkede knogler, siger DIF-formand Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

- Og Rikke Møller Pedersen leverer også superflotte resultater og ser nærmest ud til at blive bedre og bedre for hvert år, fortsætter DIF-formanden.

Camilla Pedersen blev for alvor kendt, da hun røg i koma i to uger efter en ulykke under træning i 2013. Ikke desto mindre blev hun verdensmester i 2014 efter fire kilometer svømning, 120 kilometer cykling og 20 kilometer løb.

Rikke Møller Pedersen har leveret overbevisende præstationer i en årrække. I 2014 vandt hun tre individuelle guldmedaljer ved EM på langbane, og hun krydrede det med endnu en guldmedalje i holdkappen.

- Den fynske svømmer var så suveræn ved EM i Berlin, at spændingen i flere løb mere bestod i, om hun ville sætte verdensrekorder, end om hun ville vinde løbene, skriver komitéen i sin begrundelse.

Letvægtsfireren med Jacob Barsøe, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen og Jacob Søgaard vandt i 2014 både EM og VM, og ved VM i Amsterdam roede båden i semifinalen den hurtigste tid i verden nogensinde.

Ansvaret for den endelige kåring ligger i hænderne på en komité, som består af kulturminister Marianne Jelved sammen med repræsentanter for både DIF, Team Danmark og Jyllands-Posten.