I det fynske folks tjeneste

Årets ejerleder: Scangrip har set lyset

Imponerende resultater i mellemstor Svendborg-virksomhed. Indtjening er tidoblet på to år. I eftermiddag blev virksomheden årets fynske ejerledervirksomhed.

02:02

Årets ejerleder Anders Borring fra Scangrip i Svendborg, må knibe sig selv i armen én gang imellem.

Han har i den grad set lyset, da han lagde om fra produktion af værktøj og koncentrerede kræfterne om avanceret og designrigtig belysningsarmaturer til indsutrien, håndværkere og autoværksteder.

Siden 2012 er bruttofortjenesten tredoblet, og indtjeningen før skat ti-doblet.

Sidste år tjente Borrings virksomhed 36 millioner kroner før skat, og i eftermiddag blev den sydfynske erhvervsmand kåret til årets fynske ejerleder.

Tredje gang var lykkens gang. For Borring har også været i finalen de to tidligere år.

Scangrip havde kun 38 fuldtidsansatte på lønningslisten sidste år, afslører 2015-regnskabet. Til gengæld driver Svendborg-virksomheden en fabrik i Kina med cirka 400 ansatte.

I dag eksporteres der til 70 lande, og virksomheden sætter en stor ære i at være innovativ og markedsførende.

Ifølge juryen begrundelse er Ander Borring en sand ildsjæl, der lægger sit hjerteblod i virksomheden.

Ejerlederen har formået at transformere virksomheden fra en traditionel produktionsvirksomhed til at være førende på verdensplan indenfor en niche i en helt anden branche.

- Trods den store succes har ejerlederen stadig en stor ”sult” efter fortsat at udvikle og skabe nye produkter, hedder det.

Ifølge TV 2/Fyns oplysninger arbejder Borring i øjeblikket med planer om at komme ind på markedet for belysning i den fotografiske branche.

Vinderen af årets temapris blev Charlotte Gueniau fra RICE A/S.

Juryen begrundede sit valg med, at årets vinder arbejder tæt med kunderne – både forhandlerne og slutbrugerne, og åbner tilmed sit hjem via Private Dining, hvilket naturligt er med til at skabe et tæt og holdbart forhold til kunderne.

- Årets vinder formår at skabe ekstraordinære kundeoplevelser, der både er autentiske og nærværende. Ejerlederen tager hånd om medarbejdere og verden omkring dem og arbejder ud fra et holistisk synspunkt, med hjertet på rette sted, hedder det.

Der findes i alt syv regionale vindere, som går videre til landskåringen, som finder sted 10. november i Hellerup.