I det fynske folks tjeneste

Årets ølnyhed fra Midtfyn

Danske Ølentusiaster kårede lørdag en øl fra Midtfyns Bryghus i Broby til Årets danske Ølnyhed 2007. Den blev valgt blandt 556 ølnyheder i 2007.

To finalister fra Midtfyn. Til venstre Imperial Stout som blev Årets danske Ølnyhed 2007

Danske Ølentusiaster Generalforsamling faldt for to øl fra Midtfyns Bryghus, som begge var med i den afgørende afstemning.

Bryggeriets Imperial Stout fik flest stemmer og dermed hæderen som Årets danske Ølnyhed 2007, mens deres Double IPA blev nummer syv.

Bryggeriet Vestfyen havde også to øl blandt de ti bedste, nemlig Willemoes Jul (nr. 8) og Willemoes Porter (nr. 10).

Midtfyns Bryghus fik desuden en tredieplads i afstemningen om Årets Bryggeri 2007. På den liste blev Bryggeriet Vestfyen nr. seks)

Det er tredie gang et fynsk bryggeri løber med hæderen, og det er andet år i træk, at fire fynske øl er med i finalen.

Var tæt på lukning

Midtfyns Bryghus begyndte i 2005 at brygge skotsk ale, men det faldt ikke i forbrugernes smag, og mange mente at det ville blive det første mikrobryggeri, der skulle lukke.

Men i slutningen af 2006 overtog amerikaneren Eddie Szweda bryggeriet, og sammen med brygger Jan Thaagaard Jensen har han vendt udviklingen med et sortiment, som forbrugerne i høj grad sætter pris på.

Midtfyns Bryghus fik en hel del omtale, da Hollywood-stjernen Mel Gibson truede med retssag, fordi bryggeriet brugte navnet Braveheart Ale til en af sine øl.

Braveheart er titlen på en af Mel Gibsons storfilm.