Årets sportsnavn 2002

-

-

Hvem skal være Årets Sportsnavn på Fyn år 2002?

Få svaret på TV 2/FYN i aften kl. 19.30.

I december har TV 2/Fyns seere og læsere af tv2fyn.dk og Fyens Stiftstidende afgivet deres stemmer i konkurrencen om, hvem der skal være Årets Sportsnavn 2002.

Torsdag den 2. januar mødtes komiteen, der består af to medlemmer fra DIF-fyn, to ansatte på Fyens Stiftstidende og to ansatte fra TV 2/Fyn.
Komiteens og læserne/seernes stemmer blev gjort op og vinderen af Årets Sportsnavn blev fundet.

Kåringen
Afsløringen og kåringen finder sted i en direkte udsendelse 13. januar kl. 19.30 på TV 2/Fyn med Preben Ch. Dahl og Sandie Hansen Jensen som værter.

Til stede ved kåringen, der finder sted på Fyens Stiftstidendes avistorv, vil være en bred skare af fynske sportsfolk og sportsledere, der vil være inviteret til lejligheden.

Fund og hæder
Udover Årets Sportsnavn vil der blive sat navn på Årets Fynske Fund, lige som der bliver uddelt en hæderspris til en fynbo som i mange år har gjort en særlig indsats for sporten.

De fem nominerede kandidater, der har deltaget i afstemningen er i tilfældig rækkefølge:

Nicki Pedersen
Fynboen med fortid i Fjelsted - og nu Holsted - har formået at få den den tidligere lidt hensygnende sport på landkortet igen.


Nicki Pedersen har haft en stor sæson i år

Han var med til at skaffe Danmark en overraskende sølvmedalje ved hold-VM efter magre år. Senere vandt han i Grand Prix-serien i Polen og bragede igennem på verdensscenen.

OBs pokalvindere
OB har gået grueligt meget igennem i 90\'erne, men fik igen overbevist om muligheder for nye store fodbold-bedrifter med pokaltriumfen i Parken mod løverne fra FC København.


OB hyldes i Odense efter pokaltriumfen

OB havde ikke vundet en national titel siden 1993 og sejren mod favoritterne fra FCK resulterede i  UEFA Cup-kampe mod MyPa fra Finland og spanske Celta Vigo, der blev OB\'s banemænd.

GOGs EM-piger
Kort før jul meldte de danske EM-piger i håndbold sig på banen med en lidt overraskende guldmedalje.


Pytlick hyldes, da guldet er i hus

Med på holdet var GOG\'s Rikke Hørlykke, Ditte Andersen og Winnie Mølgaard. Holdet var noget underkendt ved EM\'s start på grund af skader og formsvigt, men landstræner Jan Pytlick fra Thurø formåede at lave et forrygende kollektiv ud af et hold, som i modsætning til OL-guldet i Sydney ikke havde spillere med fra den store Wilbek-generation.

Topholdet OIK
Fjerde kandidat var heller ikke til at komme uden om. OIK har p.t. 


Sølvmedaljer og 18 sejr i træk er
det foreløbig blevet til for OIK

Danmarks bedste herrehold og tilskuere i tusindtal valfarter til isen for at se holdet, der vandt sølv i år og dermed Fyns første medalje i sporten nogensinde. Siden er OIK gået efter guldet med 18 indledende sejre på stribe først i denne sæson.

Verdens bedste Vogn
Femte og sidste kandidat er ingen ringere end en verdensmester.


René Vogn blev den eneste
fynske verdensmester i år

Pistolskytten René Vogn fra Hesselager satte hele verdenseliten til vægs med 60 skarpe skud i 25 meter standpistol i Lathi i Finland i juli. Efter omskydning stod han pludselig med guldet, hvilket ikke overraskede nogen efter hans præstationer på nationalt og internationalt plan.

Seernes kandidater
Inden afstemningen kunne læsere og seere komme med forslag til kandidater.

Se de mange forslag til titlen som Årets Sportsnavn her.