I det fynske folks tjeneste

Argh - så gjorde han det igen: Chen Long stopklods for Axelsen

Viktor Axelsen pryglede den olympiske mester i andet sæt, men måtte alligevel gå fra semifinalen med nederlag. Det er niende gang ud af 10 kampe, at kineseren vinder over fynboen.

Arkiv

Viktor Axelsen må sande, at han fortsat har svært ved at trække sig sejrrigt ud af en badmintonkamp, når modstanderen på den anden side er den olympiske mester Chen Long.

Læs også Viktor Axelsen er klar til OL-revanche mod Chen Long

Akkurat som i OL-semifinalen blev kineseren lørdag stopklods for Axelsens drøm om en turneringssejr. Chen Long vandt semifinalen i Super Series Premier-turneringen China Open med 21-18, 9-21, 21-14.

 Kineseren har dermed vundet ni ud af ti indbyrdes opgør mellem de to spillere.

 En trøst for danskeren er, at han i både semifinalen og de andre kampe i turneringen har vist sig tættere på at ramme det niveau, der i august sikrede ham en OL-bronzemedalje.

 Siden har han været ramt af træthed og formnedgang, men det synes nu at være fortid.

 De to spillere viste fra start badminton på et meget højt niveau. Det kom blandt andet til udtryk i flere formidable aktioner, hvor det lykkedes dem at returnere fjerbolden på tidspunkter, hvor duellen så ud til at være tabt.
 
Midtvejs i første sæt fik Chen Long overhånden pointmæssigt, og da sættet skulle afgøres, havde kineseren også heldet.

Kinesiske frustrationer
To gange fik han point med hjælp fra nettet, da fjerbolden akkurat gik over på den chanceløser danskers halvdel.
 
Axelsen lod sig ikke ryste, og han fortsatte med at presse kineseren i andet sæt.
 
Fra 5-5 fik danskeren momentum, og han udnyttede kinesiske frustrationer til at bringe sig foran 10-5 og 16-7. Sættet var afgjort, og Chen Long virkede til at afskrive et potentielt comeback for at spare kræfter til tredje sæt.
 
I tredje sæt var billedet omvendt. Det var danskeren, der blev provokeret til at lave fejl, og Chen Long bragte sig foran 7-2.

 Den kedelige start på sættet kom danskeren aldrig tilbage fra, selv om han blev ved med at presse Chen Long til at spille op til sit yderste. På kineserens første matchbold blev kampen afgjort på en dansk fejl.
 
Senere lørdag har fjerdeseedede Jan Ø. Jørgensen mulighed for at spille sig i finalen mod Iskandar Zulkarnian fra Malaysia.