Arkaden er erklæret rottefri og åbner igen

En rotte fundet bag baren gjorde i fredags, at Arkaden Food Hall i Odense valgte at lukke omgående. Søndag er man erklæret fri for rotter og åbner igen.

Arkaden Food Hall åbner igen søndag, efter man fredag valgte at lukke for streetfood-markedet, da der blev observeret en rotte bag stedets bar. 

I de seneste døgn har skadedyrsbekæmpere fra Hede Danmark været på jagt efter rotten, og natten til lørdag blev den fanget.

Derefter blev flere fæller installeret, ligesom stedet blev gennemsøgt af hunde for spor efter flere rotter, hvilket man ikke fandt. 

- Vi prioriterer vores gæsters sikkerhed og velvære, så det er derfor, vi valgte at lukke omgående. Hede Danmark har fanget rotten, og alt er blevet desinficeret, siger direktør for Arkaden Food Hall, Nadia Chaudhery til TV 2 Fyn. 

Derfor er rotter så farlige

Arkaden Food Hall, der tidligere gik under navnet Arkaden Street Food, består af 12 madboder og 2 barer, der alle lukkede i forbindelse med rottefundet. 

Fokus på hygiejne

Direktøren er ikke nervøs for, at potentielle gæster er blevet afskrækket af rottefundet. 

- Nej, slet ikke. Odense er et favoritsted for rotter, så vi er heller ikke de første, der er ramt af det. Vi har stor fokus på hygiejne og sikkerhed, og vi er trygge, efter skadedyrsbekæmperne har tjekket hele huset, siger hun.

Ifølge direktøren har man også undervejs modtaget vejledning fra Fødevarestyrelsen.