I det fynske folks tjeneste

Arkaden er erklæret rottefri og åbner igen

En rotte fundet bag baren gjorde i fredags, at Arkaden Food Hall i Odense valgte at lukke omgående. Søndag er man erklæret fri for rotter og åbner igen.

Arkaden Food Hall åbner igen, efter man er blevet erklæret rottefri.

Arkaden Food Hall åbner igen søndag, efter man fredag valgte at lukke for streetfood-markedet, da der blev observeret en rotte bag stedets bar. 

I de seneste døgn har skadedyrsbekæmpere fra Hede Danmark været på jagt efter rotten, og natten til lørdag blev den fanget.

Læs også Biden flytter ind i det hvide hus - og det får betydning for Langeland

Derefter blev flere fæller installeret, ligesom stedet blev gennemsøgt af hunde for spor efter flere rotter, hvilket man ikke fandt. 

- Vi prioriterer vores gæsters sikkerhed og velvære, så det er derfor, vi valgte at lukke omgående. Hede Danmark har fanget rotten, og alt er blevet desinficeret, siger direktør for Arkaden Food Hall, Nadia Chaudhery til TV 2 Fyn. 

Derfor er rotter så farlige

Rotter er alvorlige skadedyr. De ødelægger årligt for millioner af kroner. Det gælder blandt andet inventar, rørledninger og kloakrør, elinstallationer og isolering.

Fødevarer kan blive spist eller ødelagt på grund af risiko for smitsomme sygdomme. Rotter kan være bærere af mindst 55 smitsomme sygdomme, heraf nogle livstruende sygdomme.

I Danmark er den alvorligste rotteoverførte sygdom uden tvivl Weils sygdom. Smitten overføres ved kontakt med rottetis eller vand, som rotten har tisset i. Hvis man ikke bliver behandlet i tide, kan dødeligheden være ganske høj - omkring 10-20 procent. Den smittede risikerer at dø en til to uger efter.

Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet

Arkaden Food Hall, der tidligere gik under navnet Arkaden Street Food, består af 12 madboder og 2 barer, der alle lukkede i forbindelse med rottefundet. 

Fokus på hygiejne

Direktøren er ikke nervøs for, at potentielle gæster er blevet afskrækket af rottefundet. 

- Nej, slet ikke. Odense er et favoritsted for rotter, så vi er heller ikke de første, der er ramt af det. Vi har stor fokus på hygiejne og sikkerhed, og vi er trygge, efter skadedyrsbekæmperne har tjekket hele huset, siger hun.

Ifølge direktøren har man også undervejs modtaget vejledning fra Fødevarestyrelsen.  

Læs også Louise skal aflive 14.000 mink: - Jeg håber, jeg i det mindste kan sælge skindene