Årslev - debatindlæg

-

-

Blitzbøder skal bruges til trafiksikkerhedForleden besøgte jeg sammen med Venstres vælgerforening i Årslev Odense Politigård. Her var der rundvisning og foredrag om politiets opgaver. Her
blev vi præsenteret for statistikkerne over røverier, overfald samt færdselsuheld for år 2000 i Odense politikreds, som Årslev jo hører under.Vi fik oplyst at alene i Odense politikreds blev der i år 2000 blitzet ca. 21.000 bilister med en gennemsnitsbøde på minimum 600 kr. Det vil sige at
alene i Odense politikreds ryger der over 12,6 millioner kroner ned i statskassen. Det er endnu et eksempel på en skjult skat. Og dem har vi nok af nu om dage.


Pengene fra blitzbøderne bør efter min mening gå til øget trafiksikkerhed. Jeg kan nævne flere steder her i Årslev kommune, hvor vi godt kunne bruge
nogle af disse millioner til øget trafiksikkerhed. Et af stederne er ved Carl Nielsen skolen, hvor der skal findes en løsning med cykelstien. Det bliver om ikke andet mere aktuelt med den kommende motorvejstilkørsel.
En anden vigtig opgave man kan løse for disse penge, er at forbinde cykelstisystemet  i Årslev kommune med cykelstisystemet  i Odense kommune.Jeg vil arbejde for at Venstre ligger pres på Folketinget, evt. igennem Kommunerne Landsforening, så de mange millioner fra Blitzbøderne går til øget trafiksikkerhed de steder i landet, hvor denne ekstra skat bliver
opkrævet. Kandidat for Venstre i Årslev til kommunalvalgetLone Brendholdt
Birkelundsvej 8
5792  Årslev


Borgerlisten søger størst mulig indflydelse


Borgerlisten er ikke partipolitisk. Vi sætter i vort arbejde mennesket og miljøet i centrum. Det er vigtigt, at kommunalbestyrelsen sørger for at tilgodese de 3 lokalområder, når servicefunktionerne fordeles.
Borgerlisten skal ikke \"sælge\" billetter til et politisk parti. Derfor kan vi vurdere og vægte alene ud fra vores overbevisning til den enkelte sag , men naturligvis vurderet  i sammenhæng med helheden.
Vi har alle et ansvar for den kommune vi bor i. Vi er mange, der gerne påtager os dette ansvar uden at tilhøre et politisk parti. Vi håber, borgerne deler denne opfattelse med os og giver Borgerlisten den styrke, der skal til for at blive repræsenteret med yderligere mandater i Årslev Kommunalbestyrelse.
Det er vælgerne, der har det afgørende ord, når de står i stemmeboksene. Når stemmerne er talt op, går Borgerlisten efter størst mulig indflydelse, til gavn for borgerne.


Egon Hansen
Borgerlisten i Årslev Kommune


 


Vi har alle ansvar for miljøet


I Venstre tager vi miljøet alvorligt. Vi vil gerne være med til at sikre fremtidens generationer et renere miljø end det vi har i dag.


Den grønne guide synes vi ikke var løsningen her i Årslev kommune. Vi vil hellere være med til at lave en miljøhandlingsplan for vores institutioner her i kommunen.
Med en miljøplan kan vi arbejde mere målbevidst på at skåne miljøet i vores hverdag.


Vi skal ikke kun fokusere på affaldssortering og indeklima, men også på el, vand og varme, så vi alle lærer at spare på disse ressourcer. Ved at lære vores børn og unge at være mere miljøbevidste i dagligdagen på skolerne og i børnehaverne, er det set andre steder i landet, f.eks. Gårdbørnehaven Gustavsminde i Kærum ved Assens, at de tager det med hjem og lærer det fra sig til resten af familien og herved præger de deres omgivelser til også at spare på vandet og slukke for lyset.
 
Vi har alle et ansvar for at belaste miljøet mindst muligt, så et sådant tiltag skulle gerne være grundlaget for en mere miljøbevidst hverdag.Kandidat for Venstre i Årslev til kommunalvalget
Lone Brendholdt
Birkelundsvej 8
5792  Årslev