I det fynske folks tjeneste

Asmaa til detbat på ELs årsmøde

Den kontroversielle folketingssuppleant Asmaa Abdol-Hamid kommer til at præge enhedslistens årsmøde i weekenden.

Enhedslisten indleder fredag sit tre dage lange årsmøde. Mødet indledes med debat om partiets er ikke-religiøst, religionskritisk eller et anti-religiøst parti.

De delegerede skal tage stilling til en række såkaldte udtalelser om
Enhedslistens holdning til religion. Udtalelser som strækker fra, at Liste Ø er et ikke-religiøst parti over, at det er et religionskritisk - og til at partiet er "modstander af kristendom, islam og al anden religion".

Bag sidstnævnte udtalelse står en række medlemmer af Enhedslistens Anti-Religiøst Netværk. Netværket, som blev stiftet i kølvandet på Enhedslistens beslutning om at opstille Asmaa Abdol-Hamid, arbejder for, at partiet bliver ateistisk og derfor ikke opstiller religiøse mennesker til tillidsposter.

Selv om Asmaa Abdol-Hamid har valgt at holde et års pause både
som folketingskandidat og som medlem af hovedbestyrelsen og
dermed ikke er på valg i år, møder hun op som delegeret fra
Odense.

På forhånd vil hun dog ikke løfte sløret for, hvilke udtalelse hun selv støtter - bortset fra at hun stemmer imod udtalelsen fra Anti-Religiøst Netværk.

- Vi skal ikke gå hen og stifte en ny religion, der er ateisme - og bekæmpe andre religioner. I Enhedslisten skal mangfoldigheden stadig være gældende. Så deres forslag kan jeg ikke støtte. Jeg støtter ikke et forslag, som vil bekæmpe og udelukke, at der er religiøse mennesker i Enhedslisten, for vi har religiøse mennesker i partiet, jeg er ikke det eneste. Jeg vil støtte de forslag, som fremmer religionsfriheden, siger Asmaa Abdol-Hamid til Ritzau.