I det fynske folks tjeneste

Assens er god ved sine ejendomme

Assens er den fynske kommune, der skaber de bedste vilkår for ejere og brugere af ejendomme.

Assens indtager sjettepladsen i Danmark og er bedste fynske kommune, når det kommer til ejendomsvenlighed. Det viser en undersøgelse fra Ejendomsforeningen Danmark.

To pladser længere nede på listen ligger Faaborg-Midtfyn, mens Odense på 22.-pladsen er markant bedst placeret af landets fire største kommuner.

Odense har taget et større spring op i rækken fra en 35.-plads i 2016.

Læs også Skattefinte: Borgmesters forslag møder massiv modstand

Årsagen til det er især, at Odense Kommune har sænket den såkaldte dækningsafgift med 0,6 promille til tre promille, mens grundskylden er forholdsvis lav, og der slet ikke opkræves byggesagsgebyr.

- Høje gebyrer skaber en unødig omkostning, der kan forhindre nye byggerier i kommunen. Det er derfor positivt, at Odense Kommune forbedrer sig på flere af de målte parametre siden sidste år. Det viser, at kommunen gør en indsats for at skabe gode vilkår for kommunens ejendomsejere og -brugere, siger Morten Marott Larsen, cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark.  

Læs også Letbane-klager: Fire ud af seks har fået forhøjet erstatninger

København ligger helt i bund som nummer 98, Aarhus ligger nummer 92 og Aalborg nummer 70.

Topscorer er Billund.

I undersøgelsen ses der på en række parametre, som for eksempel hvad kommunen opkræver i afgifter, sagsbehandlingstider og mængden af hærværk og indbrud.

Det er sjette gang Ejendomsforeningen Danmark laver undersøgelsen.

Du kan se vurderingen af kommunernes ejendomsvenlighed her.

Kommunernes ejendomsvenlighed vurderes ud fra disse parametre

  • Dækningsafgift
  • Grundskyld
  • Om kommunens private lejeboliger er regulerede eller ej
  • Bruttosagsbehandlingstid for byggesager viser den samlede sagsbehandlingstid fra kommunen første gang modtager byggeansøgningen, og til der er truffet en endelig afgørelse i sagen. 
  • Nettosagsbehandlingstid for byggesager afspejler den faktiske sagsbehandlingstid hos kommunen. Det er det antal dage det i gennemsnit tager at få behandlet en sag fra den dato, hvor alle fyldestgørende oplysninger er indhentet fra ansøgeren og til der er givet tilladelse eller afslag fra kommunen.  
  • Byggesagsgebyrer
  • Antallet af ejendomsforbrydelser (brandstiftelse, hærværk og indbrud) per 100.000 bygningskvadratmeter