I det fynske folks tjeneste

Assens taber sag om \"dyr dreng\"

Assens Kommune har tabt et slagsmål med Sønderjyllands Amt om ni millioner kroner. Pengene er betaling for anbringelse af en voldelig dreng på en døgninstitution.  

-

Assens Kommune tabte mandag ved Vestre Landsret striden med Sønderjyllands Amt om en regning på ni mio. kr. for anbringelse af en stærkt voldelig dreng på døgninstitutioner.

Amtet har gennem fire år haft ansvaret for den dyre mandsopdækning af den meget vanskelige dreng med så massive problemer, at han allerede som to-årig blev smidt ud af vuggestuen.  

Balladen skyldes, at selvom Sønderjyllands Amt havde det fulde ansvar for de dyre projekter, hvor drengen som 12-årig i 1995 og frem til 1999 var anbragt og mandsopdækket af en hel gruppe pædagoger, så er det Assens og Fyns Amt, der har måtte dele hele regningen.

Det skyldes, at drengen boede i Assens, da han første gang blev anbragt uden for hjemmet. Dermed blev Assens på grund af de tidligere regler i bistandsloven betalingskommune, også selv om drengen senere flyttede til Sønderjylland.  

Ifølge Assens Kommune med viceborgmester Truels Schultz (K) har der hverken været styr på pædagogik og økonomi i den sønderjyske indsats. Kommunen har raset over at skulle betale uden at have indflydelse på behandlingen.

Derfor ville kommune have amtet dømt til at tilbagebetale et symbolsk beløb på en mio.kr. til Assens. Men landsretten mener ikke, at der er grund til kritik af amtet, der ifølge retten har gjort meget for at finde løsninger til gavn for den personlighedsforstyrrede dreng, der alene i kraft af sin størrelse har krævet massiv mandsopdækning.