Assistenter skaber ro i klassen

Folkeskolelærere klager ofte over, at de mangler et par ekstra hænder i klassen. Men nu har 14 fynske folkeskoler fået penge til at ansætte undervisningsassistenter. På Verninge Skole har de allerede hyret en smed.

Flemming Pedersen begyndte i Verninge Skole i august

- Jeg har arbejdet med børn før, og jeg havde lyst til at prøve at arbejde med noget andet, siger Flemming Pedersen, der arbejder 25 timer i klassen og bruger resten af sin tid i klubben.

Og allerede nu har hans indsats betydet en ændring i klassen.
- Jeg kan egentlig bare undervise nu, og det er rigtigt dejligt, siger lærer Damsted fra Verninge Skole.

Flemmings opgaver er blandt andet at hjælpe urolige elever ved at gå en tur med dem, hvis det er nødvendigt. Han hjælper også med en række praktiske opgaver som at hente papirer og rydde op.

- Det har betydet, at der er meget mere ro i klassen, og jeg går ikke længere fra undervisningen og er helt ør i hovedet mere, siger Linda Damsted.

Eleverne har taget godt imod Flemming i klassen

- Han er sød og ikke særlig god til at skælde ud, lyder det fra Frida Jørgensen på 8 år.

Mere kvalitet

Alle 12 skoler i Nyborg Kommune får snart fornøjelsen af en undervisningsassistent, og de første erfaringer viser, at det giver bedre undervisning.

- Lærerne har i dag så mange sideopgaver, der ikke handler om undervisning. Her kan asssistenterne hjælpe, og så kan læreren koncentrerer sig om at lære fra sig, og det øger kvaliteten i undervisningen, siger skoleleder Lars Hanghøj fra Verninge Skole.

250.000 kroner til Hunderupskolen

Undervisningsministeriet har afsat 10 millioner kroner til projektet med undervisningsassisterne. På Fyn har Nyborg modtaget 700.000 kroner til undersvisningsassistenter, mens Hunderupskolen i Odense har modtaget 250.000 kroner.

Fakta