Asylcenter i Odense blev blokeret af beboere

Klokken 07.30 mandag morgen blokerede 20 beboere fra Bosted Hjallelse alle tilkørselsveje til asylcentret. Blokaden foregik i protest mod de lange ventetider på asylsagerne. \"Vi føler at danskerne har glemt os\", sagde talsmanden for beboerne, Jemad Amer til TV2/FYN.

-

Klokken 07.30 mandag morgen blokerede 20 beboere fra Bosted Hjallelse alle tilkørselsveje til asylcentret.
Blokaden foregik i protest mod de lange ventetider på asylsagerne. \"Vi føler at danskerne har glemt os\", sagde talsmanden for beboerne, Jemad Amer til TV2/FYN.

Frusterede over ventetider på over fire år
Enkelte af beboerne har ventet omkring fire år på afklaring af deres asylsager. Frustrerede over de lange ventetider besluttede de palæstinensiske og irakiske beboere altså at give synligt udtryk for det håbløse i deres situation.
Demonstationen forløb ganske fredeligt indtil omkring klokken 10.30, hvor den blev opløst. Efterfølgende sendte beboerne et brev med følgende krav til Udlændingestyrelsen.

Vil hurtigt hjem
Hurtig tilbagerejse (her foreslås en uge) for de, der har aftale om at komme hjem. Dette gælder både for irakere og palæstinensere.

Hurtigere afgørelser
De mange sager der fortsat savner afgørelser skal fremskyndes.

FN skal overtage de langvarige sager
Sager der ikke kan afgøres inden for en rimelig periode skal videresendes til UNHCR.

Hvis Udlændingestyrelsen ikke svarer inden fire dage frygter talmanden Jemad Amer at det vil resultere i mere voldsomme demonstrationer.