Asylsøgere politisk varm kartoffel i et valgår

Ettusinde asylansøgere mangler akut et sted at opholde sig. Udlændingestyrelsen har forgæves, opfordret flere fynske kommuner til at modtage en del af flygtningene. \"Vi har ikke plads, lyder det.

-

Ettusinde asylansøgere mangler akut et sted at opholde sig.

 Udlændingestyrelsen har forgæves, opfordret flere fynske kommuner til at modtage en del af flygtningene. \"Vi har ikke plads. Der står ikke nogle tomme bygninger til rådighed i vores kommune\", siger Jørgen Henningsen, borgmester i Svendborg, og med det udsagn dækker han mange kollegers holdning.

Helle Lykke Nielsen, der er lektor på Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet, har dog en helt anden opfattelse af hvorfor borgmestrene er så afvisende. \" Vi er midt i et valgår. Det er ikke smart at bygge et asylcenter, på nuværende tidspunkt. Borgerne er utrygge over for asylansøgerne på grund af de mange historier i medierne.

Politikerne gør klogt i ikke at fortage sig noget i den retning\", siger Helle Lykke NIelsen. Hvis ikke der findes en løsning på det akutte boligproblem, kan indenrigsministeren Karen Jespersen vilkårligt inddrage bygninger i kommunerne.