Atletik og cykling i Odense frygter glemsel

Odense Atletik og Cykling Odense skriver åbent brev til Odense Byråd og opfordrer til at huske dem i forbindelse med videreudviklingen af Odense Idrætspark. De vil have overdækket cyklebanen og atletikbaner i internationale mål.

Store muligheder med de rette faciliteter

Atletik og cykling har hårdt brug for tidssvarende indendørsfaciliteter for at sikre begge idrætsgrenes fortsatte udvikling. Og der er gode muligheder for at gøre Odense til et kraftcenter i begge idrætsgrene, skriver formanden for Odense Atletik , Lars Utzon, og Cykling Odense, Claus Rasmussen i et åbent brev.

Odense som kraftcenter

Odense er netop blevet udpeget til kraftcenter af Dansk Atletikforbund, og det kan meget nemt ændres til status som hovedcenter. Men det kræver tidssvarende indendørsfaciliteter, som i dag ikke findes i Danmark.

For cyklingen er det gået den modsatte vej. Odense Cyklebane var engang Team Danmarks hovedcenter for banecykling. Den status er gået tabt, fordi der mangler faciliteter. Kun ved at skabe dem, kan cyklingen overleve i Odense, skriver de to idrætsgrenes formænd.

Hvis cyklingen og atletikken får indendørs faciliteter, lover de at afholde nationale og internationale arrangementer, som vil sætte fokus på Odense by.