Auditørkorps ind i bombesag - forsvarsminister skal forklare sig

Forsvarets Auditørkorps går nu ind i efterforskningen af torsdagens bombeeksplosion i Odense, der dræbte en officer og hans søn og sårede mandens ekskone.

-

Forsvarets Auditørkorps går nu ind i efterforskningen af torsdagens bombeeksplosion i Odense, der dræbte en officer og hans søn og sårede mandens ekskone.

Auditørkorpset undersøger, hvordan den 37-årige officer fik fat i det sprængstof, som han brugte til at sprænge sig selv og sin femårige søn i luften.

Auditør Jan Mortensen oplyser til Ritzau, at det endnu er uklart, om kaptajnen benyttede sprængstof fra forsvaret. Officeren har ifølge auditørkorpsets oplysninger ikke været ansat i forsvaret siden februar 2004, og derfor har auditøren ikke noget bud på, hvor sprængstoffet kan være taget fra.

- Nu skal vi formentlig først afvente politiets undersøgelse, så vi kan finde ud af, hvilken type sprængstof der er anvendt. Før kan vi ikke pejle os ind på, hvor det kan stamme fra, siger Jan Mortensen.

Samtidig går Socialdemokraternes forsvarsordfører, Per Kaalund, nu til forsvarsminister Søren Gade (V) for at bede ham om at vurdere, om der er behov for at stramme op på reglerne for forsvarets håndtering af militært sprængstof.

Per Kaalund spørger i et brev til Søren Gade, om forsvarsministeren mener, at de skrappe sikkerhedsregler for omgang med militært sprængstof er dækkende, ligesom Per Kaalund beder om en opgørelse over, hvor tit i de seneste to år forsvaret har konstateret misforhold mellem lagerbeholdning og forbrug af sprængstof - samt om der i samme periode er rejst sager mod militært personel om overtrædelse af de gældende sikkerhedsregler.