Automatiske fotofælder virker

2, 4 km/t. Så meget er bilernes hastighed i gennemsnit faldet, efter politiet indførte de automatiske fotofælder i Odense, Svendborg og København. Samtidig er antallet af trafikdræbte faldet, mens statskassen bugner med bødepenge.

-

2, 4 km/t.
Så meget er bilernes hastighed i gennemsnit faldet, efter politiet indførte de automatiske fotofælder i Odense, Svendborg og København. Samtidig er antallet af trafikdræbte faldet, mens statskassen bugner med bødepenge.


De første tal fra politikredsene, viser at de blitzende fotofælder virker, skriver Politiken i dag. Efter det første år med permanent automatisk fartkontrol er hastigheden på vejene faldet. 
Hver dag i 2001 blev 368 bilister fanget i fælderne, og de har lagt 103,7 millioner kroner i statens bødekasse. På Fyn alene er 22 millioner kr. lagt i kassen.


Antallet af trafikdræbte i Danmark faldt i fjor med hele 15 procent.
\"Men alle undersøgelser viser, at når farten for eksempel falder fem procent - som den har gjort det flere steder med fotofælderne - så falder antallet af ulykker med mindst 10 procent og antallet af dræbte med mindst 15 procent\", siger projektleder Lárus Ágústsson fra Vejdirektoratet til avisen.


I Odense viser ulykkesstatistikken dog det samme som for to år siden. \"Folk lytter ikke til vores kampagner, så det er ikke nok med fotofælderne\", siger vicepolitikommissær ved Odense Politi, Gert Clausen, til TV 2 /Fyn.


Fotofælderne kører i dag i 12 ud af landets 54 politikredse og skal brede sig til resten af landet i løbet af 2003-2004.