Avanceret teknologi i ny udstilling på Hollufgård

Odense Bys Museer tager ny avanceret teknologi i anvendelse, når Hollufgård på fredag åbner udstillingen \"På Sporet af Mennesket\". Med interaktive computere, 3D-teknik og 360 graders filmfremviser giver museet et bud på hvad det er der gør os til mennesker.

-

Odense Bys Museer tager ny avanceret teknologi i anvendelse, når Hollufgård på fredag åbner udstillingen \"På Sporet af Mennesket\". Med interaktive computere, 3D-teknik og 360 graders filmfremviser giver museet et bud på, hvad det er der gør os til mennesker.


Avanceret teknologi
En såkaldt 360 graders biograf bliver et centralt element i udstillingen. Via optagelser lavet af fotografer fra tv-stationen Discovery får publikum mulighed for at opleve steder og stemninger af de første spor fra mennesker. Optagelserne kan ses i både 2D og 3D, mens lyden er surround sound.


Samtidig kan publikum for første gang nogensinde på Odense Bys Museer selv gå i dybden med emnet via interaktive og trykfølsomme computere.


Udstilllingen forsøger at give et bud på, hvad det er der gør os til mennesker. Der er eksempler på tidlig klippekunst, indridsede billeder og tidlige malerier fra blandt andet Norge, Kina Sydafrika og USA.  De første spor af mennesket bliver vist i naturalistiske rekonstruktioner fra det enkelte sted. 


Derudover har Odense Bys Museer fået en enestående samling af oldsager fra blandt andet Nationalmuseet.


Udstillngens mål er at forsøge at finde et svar på, hvordan menneskets intellekt er opstået og hvad det er der gør os til mennesker.


Udstillingen \"På Sporet af Mennesket\" er produceret af  United Exihibits, der også stod bag udstillingen Missing Link Alive. Den blev vist på Hollufgård i 1999, og blev besøgt at 25.000 mennesker.


Udstillingen løber fra 1. februar til 28. april.