I det fynske folks tjeneste

Avis: Bendtsen pyntede på sit CV

Tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen har i årevis fortalt, at han har taget uddannelsen HH i regnskab og driftsøkonomi. Men det viser sig kun at være et aftenskole-kursus.

Tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen skriver på sit CV at han har HH i regnskab og driftsøkonomi fra Tietgenskolen i Odense

Tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen skriver på sit CV, at han har taget uddannelsen HH i regnskab og driftsøkonomi fra Tietgenskolen i Odense.

Siden 2001 har den konservative toppolitiker skrevet på sit CV, at han har en Højere Handelseksamen, skriver B.T.

Men Bendt Bendtsen har aldrig har været tilmeldt uddannelsen som handelsstudent, men udelukkende taget to af fag fra uddannelsen på aftenskole på Tietgenskolen i Odense.

Oplysningerne om den manglende handelsuddannelse bliver bekræftet af Den Konservative Pressetjeneste.

Direktøren for Tietgenskolen i Odense siger generelt:

- Hvis man kun har taget et enkeltfag på aftenskole, så har man ikke en højere handelseksamen, så har man udelukkende enkeltfag, siger Peter Enevold til B.T.

Bendt Bendtsen afviser kritik

Men Bendt Bendtsen afviser kritikken i en mail til fyens.dk.

- Jeg kan ikke bekræfte B.T.s historie. På mit CV står der ganske rigtigt, at jeg har en HH i regnskab og driftsøkonomi. Regnskabslære/driftsøkonomi er et enkeltfag på Tietgenskolen, som jeg tog og bestod i 1988, mens jeg arbejdede som politimand. Jeg har aldrig brystet mig af at have en færdig studentereksamen, skriver han i mailen.

Bendt Bendtsen vil dog for en sikkerheds skyld korrigere oplysningerne på sit cv, så der ikke er nogen tvivl om, skriver fyens.dk.