Avis: Carl Holsts sekretær fik slettet navn på faktura

Avis skriver at Region Syddanmark har forsøgt at dække over en faktura til Carl Holst på 16.000 kroner.

Tirsdag vil dagbladet B.T. fremlægge oplysninger, som viser, at Region Syddanmark med fuldt overlæg fik ændret en faktura, så den skjulte udgifter på 16.000 kroner til en ekstern konsulent, som daværende Regionsrådsformand og nuværende forsvarsminister, Carl Holst, havde benyttet sig af.

Det skriver B.T. mandag på sin hjemmeside.

Den tidligere regionsrådsformand i Region Syddanmark havde i 2012 0g 2013 hyret en ekstern konsulent til at skrive ét indlæg og tre taler.

En af talerne handlede om Grundtvig, og blev holdt i en kirke i Odense, mens en anden post på fakturaen var et skriftligt indlæg til højskole-tænketanken "Kredsen", som hører under Dansk Folkeoplysnings Samråd, hvor Holst var medlem.

Regionen bekræfter overfor avisen i begge tilfælde, at ingen af talerne havde noget med Region Syddanmark at gøre.

Alligevel blev den samlede faktura, ifølge B.T., betalt af Region Syddanmark efter at Holsts sekretær havde givet specifikke instrukser til, hvordan den skulle udfærdiges.

Efter at have modtaget den første faktura tog Holsts sekretær, ifølge avisen, kontakt via mail til den eksterne konsulent, og bad om en ny faktura, hvor Carl Holsts navn skulle slettes, og "formål" og "sted" i forbindelse med talerne skulle fjernes fra fakturaen.

- Sekretæren må ikke gå ind og bede om at få ændret en faktura, som det er tilfældet her. Det er i strid med god forvaltningsskik, siger Bent Greve, der er professor ved Institut for Samfund og Globalisering ved Roskilde Universitet, til B.T.

Den nye regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), siger, at B.T.'s oplysninger er så alvorlige, at regionen vil bestille en ekstern undersøgelse af forløbet.