I det fynske folks tjeneste

Avis: Carsten Hansen har fået en taberplads

Udnævnelsen af Carsten Hansen som minister for by, bolig og landdistrikterne var en overraskelse for de fleste.

Carsten Hansen må tage til takke med pladsen som by-, bolig- og landdistriktsminister. Han var ellers blevet spået pladsen som beskæftigelsesminister.

Den socialdemokratiske gruppeformand var ellers blevet spået taburetten som beskæftigelsesminister, men den plads gik til partikollegaen Mette Frederiksen. Og det er et nederlag til Carsten Hansen, mener flere aviser.

I en gennemgang af den nye ministerliste bliver Carsten Hansen placeret på taberlisten, og Politikens lederskribent, Kristian Madsen, skriver:
- Socialdemokraternes gruppeformand blev set - og så sig selv - som kommende beskæftigelsesminister. Nu må han tage til takke med by- og boligministeriet koblet sammen med et udkantsdanmarkelement.

Også Fyens Stiftstidendes politiske redaktør, Elisabeth Svane, mener at ministerkabalen må have været en skuffelse for Carsten Hansen. Men der også muligheder i det nye ministerium.

- Det kan virke lidt fluffy, men det omfatter både ghettoproblematikken og hele udkantsområdet. Det hele kommer an på, hvad Carsten Hansen selv formår at give det af politiske indhold, siger Elisabeth Svane til Fyens Stiftstidende.