Avis: Nyt brev fra Holst presser ham i spindoktorsag

Carl Holst beskriver selv Christian Ingemann som sin personlig assistent i lækket Venstre-brev.

Dokumenterne bliver ved med at dukke frem i sagen om forsvarsminister Carl Holsts (V) personlige rådgiver Christian Ingemann.

Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af et underskrevet brev fra Carl Holst til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), hvor ministeren selv beskriver, at Christian Ingemann har fungeret som hans personlige assistent under valget.

Det er i strid med reglerne og strider også direkte imod hidtidige udtagelser fra Carl Holst selv.

Brevet er stilet til regeringens ansættelsesudvalg 19. august, der ud over statsminister Lars Løkke består af finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Her skriver Carl Holst ifølge Ekstra Bladet:

- Christian Ingemann Nielsen var fra medio 2014 til juni 2015 ansat som presserådgiver i Region Syddanmark og personlig assistent for mig som regionsrådsformand.

Samtidig er Christian Ingemanns cv ifølge Ekstra Bladet vedlagt brevet til regeringstoppen, og her bliver Ingemann desuden beskrevet som "p.a. (personlig assistent, red.) for regionsrådsformand Carl Holst".

Tidligere på dagen har et enigt forretningsudvalg i Region Syddanmark udtalt, at indicier tyder på, at der har foregået noget forkert i sagen om Christian Ingemanns ansættelse.

Samtidig er det kommet frem, at Christian Ingemann har fået løn fra regionen i juli, august og september, selvom han blev fritstillet 27. juni og tiltrådte på posten som særlig rådgiver for forsvarsminister Carl Holst 21. august.

Christian Ingemann Nielsen var ansat i det regionale projekt "Smart Velfærd og Vækst" indtil 30. juni 2015.

Men ifølge Lasse Krull (K), medlem af forretningsudvalget i Region Syddanmark, der er blevet præsenteret for projektet på mødet onsdag, ser det arbejde særdeles "tyndt ud", siger han til Radio24syv.

Carl Holst har ikke ønsket at kommentere sagerne til pressen onsdag.