Aviser: Regerings-rokaden batter ikke det helt store

At der byttes rundt på ministerhattene i Thornings regering gør ikke en stor forskel, mener lederskribenterne.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal nærlæse linjerne for at finde rosende ord i de danske dagblade, der i lørdagens lederspalter evaluerer hendes nye regeringsrokade.

Under overskriften "Den kvarte rokade" skriver Information, at ind- og udskiftningerne i ministerkontorerne ikke betyder, at Danmark nu står med en fornyet regering.

- Med gårsdagens ministerrokade signalerer statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ikke, at hun er leveringsdygtig i friske kræfter og nyt gåpåmod. Hun signalerer, hvor meget hun har brug for Henrik Sass Larsen, skriver lederskribenten.

At Sass nu kan kalde sig erhvervs- og vækstminister er den eneste væsentlige styrkelse af regeringen, mener Berlingske, som kalder ham både kompetent og et afgørende kort for statsministeren at sætte ind i dette ministerium.

- Det er en klar forbedring, at det ikke længere er SF-formand Annette Vilhelmsen, der bestrider dette job, skriver avisen, som derudover i store træk er kritisk over for Thornings rokade.

Der er kun tale om en "lille øvelse", der ikke er velegnet til at skabe ny fremdrift for regeringen, lyder vurderingen.

Politiken skriver, at ministerrokaden ikke vil gøre den store forskel. Avisen venter i stedet på en politisk offensiv med konkrete elementer.

- Og det bliver den, ikke rokaden, der kommer til at afgøre, om regeringen kan sætte efterårets politiske dagsorden, skriver avisen.

- Der vil blive lyttet til, både hvad statsministeren siger, og hvad hun ikke siger, når regeringen for alvor genoptager arbejdet. Formår hun ikke at sætte dagsordenen, er der andre, der gør det, skriver Politiken.

Jyllands-Posten kalder regeringsrokaden for "længe ventet, stærkt opreklameret" og mener, at omrokeringen på ministerposterne har mere at gøre med et internt magtspil i regeringspartierne end med en udadvendt effekt i forhold til vælgerkorpset.

- Rokaden gør hverken fra eller til, lyder konklusionen fra avisens lederskribent.