I det fynske folks tjeneste

Avisfyringer i dag: Fyn slap nådigt

Fyringer på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis ramte ikke så hårdt som frygtet. I alt er de to mediehuses redaktioner slanket med 26 stillinger siden maj.

Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fyrede seks medarbejdere i morges. I alt er organisationen slanket med 26 redaktionelle medarbejdere. Men det gør ikke din avis dårligere, lyder det fra tillidsmand. Foto: Jørgen Hansen/Jysk Fynske Medier

Seks redaktionelle medarbejdere er fyret til morgen på de to fynske dagblade, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.

Dermed gik det, som ansvarshavende chefredaktør allerede meddelte til TV 2/FYN i går:

- Det bliver mindre dramatisk end frygtet. Vi taler meget få afskedigelser.

Men selvom  kun seks fynske redaktionelle medarbejdere blev fyret i morges, er det reelle tal, de to fynske mediehuse er blevet slanket med, over fire gange så højt.

At antallet af fyrede er så meget lavere, end de fleste havde forventet indtil i går, hvor Troels Mylenberg endelig tog bladet fra munden, skyldes nemlig, at mange medarbejdere nåede at gå selv.
 

Når vi ser på, hvem der er fratrådt, så har det stort set ikke ramt vores lokalredaktioner. Og det er godt.

Peter Hagmund, Tillidsmand.

Siden april, hvor den store sparerunde blev sat i værk, har 13 redaktionelle medarbejdere på Fyn selv sagt op. Og deres stillinger er ikke blevet genbesat som følge af ansættelsesstop. Samtidig har syv fynske redaktionelle medarbejdere valgt at tage imod en frivillig fratrædelsesordning. To praktikantstillinger er også blevet nedlagt.

- Din avis bliver ikke dårligere

Samlet set er de to fynske mediehuse altså blevet slanket med 26 redaktionelle stillinger og to praktikantstillinger siden maj i år. Det er ud af en organisation, der ifølge tillidsmand Peter Hagmund tæller i omegnen af 165 redaktionelle medarbejdere.

I tråd med de to fynske dagblades ledelse mener Peter Hagmund ikke, at slankekuren kommer til at gå ud over den journalistiske dækning på Fyn.

- Jeg henholder mig til det, vores chefer har sagt: At vi ved at arbejde smartere kan undgå, at det skader dækningen. Når vi ser på, hvem der er fratrådt, så har det stort set ikke ramt vores lokalredaktioner. Og det er godt, siger Peter Hagmund og fortsætter:

- Lokalstoffet er vores kerneleverance til fynboerne. Det er det, vi lever af. Derfor ville det være et skidt sted at spare, og det har vi forsøgt at undgå.

Som et led i planen om at arbejde smartere, ønsker ledelsen ifølge Peter Hagmund at flytte et endnu ukendt antal redigerende - altså dem, der sidder og layouter avisen - til Esbjerg. Det skal gøre sideproduktionen mere effektiv.

Hvor mange, der skal til Esbjerg og arbejde er ifølge Peter Hagmund endnu ikke besluttet

I alt 67 stillinger væk

Det har været kendt siden april, at mediekoncernen Jysk Fynske Medier, som ejer de to fynske dagblade, har skullet spare 140 millioner kroner svarende til 10 procent af koncernens samlede udgifter.

En del af besparelsen - godt 36 millioner kroner - har koncernen, som også ejer en række dagblade og ugeaviser i Jylland, ønsket at finde blandt de redaktionelle medarbejdere, det vil sige fotografer, journalister og redigerende.

I alt er 67 redaktionelle stillinger blevet nedlagt i hele Jysk Fynske Medier. Af dem har kun syv modtaget en regulær fyreseddel. Seks på Fyn og en i Midtjyske Medier.

Til Journalisten siger tillidsrepræsentant i Fynske Medier, Lene Sarup, i dag:

- Det er nådigt. Det er ikke billigt, men det er nådigt.

Læs også Chefredaktør: Det bliver mindre dramatisk end frygtet