Axelsen taber dramatisk kvartfinale ved VM

Viktor Axelsen tabte kvartfinalen mod verdensmester Chen Long ved VM. Men først efter et spændende drama.

Den danske badmintonspiller Viktor Axelsen pressede fredag Chen Long til det absolut yderste, men danskeren måtte give fortabt mod verdensranglistens nummer et i kvartfinalen ved VM i badminton i Jakarta.

Axelsen tabte 18-21 og med de ret usædvanlige cifre 29-30 i andet sæt.

Viktor Axelsen havde seks sætbolde og Chen Long tre matchbolde i andet sæt, som krævede ombolde helt til 30, som er det maksimale pointtal i badminton.

Den 21-årige dansker er formentlig temmelig skuffet, men han kan glæde sig over, at han rykker tættere og tættere på den regerende verdensmester fra VM sidste år i København.

Med gode dueller og flotte slag - ikke mindst Viktor Axelsens baghånd - fulgtes de to spillere ad til 18-18 i første sæt. Desværre stoppede den 21-årige danskers pointhøst der, og han tabte sættet med tre point.

Viktor Axelsen har tabt alle fire foregående møder mellem de to spillere, men han tog et sæt fra kineseren ved deres seneste opgør i finalen i Australian Open i maj, hvor Chen Long vandt så snævert som 21-18 i tredje sæt.

Måske var det derfor, at Viktor Axelsen slet ikke virkede skræmt over, at stå overfor nummer et i verden.

Den tætte kamp kørte videre i andet sæt. Her kom Axelsen på bagkant fra start, men nede 0-2 fik danskeren kæmpet sig op og blev ved med at presse Chen Long.

Han kom ved stillingen 9-12 bagud med tre point midt i sættet, men igen kom han tilbage og bragte sig foran.

Herefter blev det tæt. Meget tæt og verdensranglistens nummer et var usædvanligt lettet, da han kastede sig i gulvet efter at have besejret Viktor Axelsen.

Systemet med, at spillerne kan udfordre linjedommernes kendelser kunne ikke bruges på VM's bane to, hvor Axelsen og Chen Long spillede. Det betød, at danskeren ikke kunne udfordre et par kendelser, som gik ham imod.

I det hele taget var det marginalerne, som kostede for danskeren. Da Axelsen førte 18-17 i andet sæt, vandt Chen Long et point, da hans smash ramte overkanten af nettet og fjerbolden lige akkurat rullede over nettet og ind på danskerens side til udligning 18-18.

Chen Long skal i semifinalen møde den fjerdeseedede japaner Kento Momota.

Viktor Axelsens kvartfinale var fredagens første af i alt fire med dansk deltagelse.