I det fynske folks tjeneste

Babyer indlægges i massevis

Antallet af nyfødte i Region Syddanmark, der bliver genindlagt kort efter fødslen, er tredoblet på fem år. Nu efterlyser en folketingspolitiker, at der bliver taget bedre hånd om de nyfødte.

03:00

Region Syddanmark vil nu undersøge, hvorfor så mange spædbørn bliver genindlagt på regionens sygehuse kort efter fødslen.

1 af 2

Antallet af nyfødte ligger nogenlunde stabilt, men på landsplan er antallet af genindlæggelser inden 28 dage efter udskrivelse mere end fordoblet på fem år. I Region Syddanmark er der endda tale om en tredobling. I 2005 lå tallet på 298 genindlæggelser, og det voksede i 2009 til 985.

Samtidig bliver nybagte forældre sendt hurtigere hjem fra sygehusene efter fødslen. Og med Region Syddanmarks beslutning om en ny fødeplan, der fra i år som udgangspunkt behandler fødsler ambulant, er frygten en yderligere stigning af mødre med ammeproblemer og underernærede babyer.
- Det er en voldsom stigning, men den er desværre ikke overraskende, efter de store besparelser regionerne har lavet på det her område, siger folketingsmedlem for socialdemokraterne Julie Skovsby til TV2/FYN.

Region Syddanmark reager nu på tredoblingen ved at lave en øjeblikkelig undersøgelse.
- Vi skal finde årsagen, for det er selvfølgelig ikke godt nok, at vi har den stigning, siger regionsmedlem for socialdemokraterne Poul-Erik Svendsen til TV2/FYN.