I det fynske folks tjeneste

Badebillet: OB'ere i OL-kvartfinale efter nederlag

Med OB-spillerne Jacob Barrett Laursen og Mikkel Desler i truppen tabte Danmark tabte 0-4 til Brasilien.

Det danske OL-landshold tabte med hele 4-0 til Brasilien. Her er det Lasse Vibe, som i 2009 og 2010 spillede i FC Fyn, som er i nærkamp. Foto: Scanpix/REUTERS/Fernando Donasci

OB's cheftræner Kent Nielsen må fortsat kalkulere med, at Jacob Barrett Laursen og Mikkel Desler ikke står til rådighed. De når i hvertfald ikke hjem til søndagens hjemmekamp mod FC Nordsjælland.

De to OB'ere og resten af Niels Frederiksens danske mandskab kvalificerede sig nemlig natten til torsdag til kvartfinalen i OL-turneringen.

Men det var ikke danskerne som selv sikrede til en plads videre i turneringen. Holdet tabte soleklart med 4-0 til Brasilien.

Men da Irak og Sydafrika spillede 1-1 i gruppens anden kamp sluttede Danmark på andenpladsen i gruppen efter Brasilien.

Den danske indsats var ellers ikke på noget kvartfinaleniveau, og brasilianerne, med blandt andre Barcelona-stjernen Neymar, skabte chancer efter behag, skriver Ritzau.

- Det er en kæmpe succes det her. Spillerne skal have kæmpe cadeau i forhold til de forberedelser, der var, og den optakt vi havde. Det er kæmpestort at sige, at vi nu har kvalificeret os til en OL-kvartfinale, siger Niels Frederiksen ifølge bold.dk.

Danmark møder lørdag Nigeria.