I det fynske folks tjeneste

Badetid slut: Historisk stille sommer for livredderne

Badesæsonen har budt på rekord få livreddende aktioner i år, viser nyeste tal fra TrygFonden Kystlivredning. På Fyn har der kun været en enkelt - til gengæld har der været massevis af førstehjælpsaktioner.

Efter otte uger på de danske strande lukkede livredderne i lørdags de rød-hvide livreddertårne ned for sidste gang i år. TrygFonden Kystlivredning takkede nemlig af for endnu en badesæson.

 En sæson, som har budt på meget få rigtige badedage. Og det er noget, man hos TrygFonden Kystlivredning har kunne mærke.

 - Vi har haft rekord få livreddende aktioner i år, og det skyldes selvfølgelig, at der har været færre badegæster på grund af vejret, siger René Højer som er programchef med ansvar for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden Kystlivredning og fortsætter:

 - De foreløbige tal for 2016 viser, at livredderne gennemførte 44.676 indsatser, hvoraf 13 betegnes som aktioner, hvor personer har været i livsfare til sammenligning med 27 aktioner sidste år, siger han.

 De 13 episoder omfatter blandt andet badegæster, der er blevet fanget i revlehuller, personer som har fået et ildebefindende, samt børn, der bader uden opsyn af deres forældre og pludselig kommer i vanskeligheder.

 

Se tallene fra Fyn her

Fyn: 1 livreddende aktion, 124 førstehjælpsaktioner, 38 forebyggende aktioner, 2.195 oplysende indsatser
  • Fyns Badestrand: 0 livreddende aktioner, 11 førstehjælpsaktioner, 10 forebyggende aktioner og 415 oplysende indsatser
  • Kerteminde: 0 livreddende aktioner, 31 førstehjælpsaktioner, 12 forebyggende aktioner og 576 oplysende indsatser
  • Christiansminde: 1 livreddende aktion, 82 førstehjælpsaktioner, 16 forebyggende aktioner og 1.204 oplysende indsatser.
  • Den livreddende aktion fandt sted ved det nyåbnede tårn i Christiansminde.

Livredderne i hele Danmark gennemførte i år 15.934 færre indsatser sammenholdt med sidste års sæson.

 Ifølge Anders Myrhøj som er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning, peger de lave tal også på, at livreddernes indsats ved de danske strande og havnebade er afgørende for forebyggelsen af ulykker.

 Noget, som programchefen, Rene Højer er enig i.

 - Vi håber, at vores oplysende arbejde gennem de sidste mange år har givet danskerne en bevidsthed om badesikkerhed. En af livreddernes vigtigste opgaver er netop at oplyse badegæsterne om, hvordan de passer på sig selv og hinanden i vandet, og det har der været ekstra god tid til i år, fastslår han.