Badeulykke bliver startskud til ny kampagne

Det er forældrenes ansvar, når børn bader. Sådan lyder det fra Rådet for Større Badesikkerhed efter ulykken mandag, hvor en otteårig dreng blev fundet livløs på bunden af bassinet i Allerup Gamle Have i Odense.

- Forældre tror, at en livredder kan holde styr på 100 børn på én gang. Det kan han ikke, og det skal han ikke. Derfor skal vi have svømmehaller og friluftsbade til at intensivere oplysningen til forældrene om, at det er deres ansvar at sørge for, at der ikke sker deres børn noget, siger Michael Aller fra formand for Rådet for Større Badesikkerhed til Fyens Stiftstidende.

Mere oplysning til forældre

Rådet for Større Badesikkerhed vil efter uheldet i Odense nu iværksætte en kampagne, der skal gøre forældre opmærksom på, at børns badning er forældrenes ansvar.

- Forældre tror, at en livredder kan holde styr på 100 børn på én gang. Det kan han ikke, og det skal han ikke. Derfor skal vi have svømmehaller og friluftsbade til at intensivere oplysningen til forældrene om, at det er deres ansvar at sørge for, at der ikke sker deres børn noget, siger Michael Aller til avisen.

Rådet for Større Badesikkerhed