I det fynske folks tjeneste

Badmintonlandstræner jubler over fynske Axelsen

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen samt Viktor Axelsen gav Danmark en god start på badmintonåret.

Ved søndagens finaler i Malaysia Masters strøg både damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen og den fynske herresingle Viktor Axelsen til tops. Foto: Arkiv/Scanpix

Dansk badminton har markeret sig med et hav af store titler de seneste år, og i denne uge blev 2018 skudt i gang med manér af de danske spillere.

Ved søndagens finaler i Malaysia Masters strøg både damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen og den fynske herresingle Viktor Axelsen til tops.

Det glæder landstræner Kenneth Jonassen.

- Det er svært at komme med nogle sure opstød. Det var rigtig godt håndteret. Begge kampe spillede vi rigtig godt med få udfald. De havde en rigtig skarp mental tilstand, og de var meget motiverede.

Læs også Axelsen vinder årets første titel efter dramatisk afslutning

- Det var en rigtig god start på 2018, siger Kenneth Jonassen til badminton.dk.

Den triumferende damedouble vandt i finalen med 22-20, 21-18 over de topseedede kinesere, Chen Qingchen og Jia Yifan.

- I størstedelen af kampen løste vi den perfekt, fordi vi var dejligt aggressive. Vi udnyttede vinden og satte dem under pres.

- Pigerne fik stille og roligt mere selvtillid i løbet af kampen, og vi fik Yifan og Qingchen ud at løbe. Vi kunne måske godt vinde den lidt større, selv om vi havde heldet med os til sidst, siger Jonassen.

Læs også Gulddrengen Viktor Axelsen er igen Årets Sportsnavn på Fyn

Mere ventet var det, at verdensetteren Axelsen ville stryge til tops i Kuala Lumpur. Men det blev en tæt affære, inden han vandt med 21-13, 21-23, 21-18 over japaneren Kenta Nishimoto.

- Viktor startede ikke specielt godt, men han fik det vendt og fik spillet mere og mere rigtigt, lyder Kenneth Jonassens vurdering.

Axelsen havde flere store føringer undervejs i tredje sæt, men japaneren kom tilbage og førte 17-16, inden danskeren tog stikket til sidst.

- Han satte desværre føringen i tredje sæt over styr, og der var jeg i tvivl, om han havde kræfterne til det.

- Han holdt sig bare mentalt skarp og spillede nogle gode bolde til sidst, siger Jonassen.