Bakken Bears slog Svendborg i DM-drama

Bakken Bears vandt DM i basketball efter sejr over Svendborg i den syvende og afgørende finale. Det var klubbens tredje mesterskab i træk og niende i alt.

Bakken Bears fortsætter på imponerende vis sejrsrækken i toppen af dansk klubbasketball. Her til aften vandt holdet sit niende mesterskab og tredje i træk, da Svendborg Rabbits blev slået med 71-61 i den syvende og afgørende DM-finale i NRGi Arena i Århus.

Trods århusianernes imponerende mesterskabsridt var sejren dog langt fra så sikker som i tidligere sæsoner. Gæsterne fra Svendborg Rabbits viste sig overraskende modstandsdygtige set over hele finaleserien, og også i den afsluttende kamp, som først fandt sin afgørelse i slutningen af fjerde periode.

Svendborg - der var uden profilen Johnell Smith, der var optaget af sygdom i den nærmeste familie, men anført af en stærkt spillende Billy Pharis - trak således fra i begyndelsen af fjerde periode og var på et tidspunkt foran med syv point. Men Eric Bell og Karron Clark fik igen sendt tempo ind på det rutinerede hjemmehold, som til slut holdt nerverne i ro og langsomt indhentede Rabbits og også trak fra dem i de sidste minutter, da gæsterne satsede.

Det var tredje gang i træk, at Svendborg Rabbits var i finalen. Holdet har aldrig vundet.