I det fynske folks tjeneste

Balletskole søger fynske børn

Det er en verden fyldt med eventyr, kreativitet - og benhårdt arbejde. Det Kongelige Teaters Balletskole holder optagelsesprøver i Odense 29. marts.

Det er årets eneste mulighed for at komme igennem det meget lille nåleøje, der giver adgang til en uddannelse, som ikke findes andre steder i Danmark.

Til optagelsesprøverne i år 2007 prøvede 268 børn i alderen 6-11 år at komme ind på balletskolen - kun 32 kom igennem nåleøjet og går nu på en af de tre balletskoler i Holstebro, Odense og København.

Uddannelsen til kongelig balletdanser er en af Danmarks ældste eliteuddannelser for børn og unge.
 
Skolen har en lang tradition for at give børn en enestående uddannelse i trygge rammer med landets bedste balletlærere og et hold af diætister, fysioterapeuter og læger til at bakke op. Skolen har desuden indgået et samarbejde med Team Danmark omkring eliteuddannelse af børn og unge.

Den Kongelige Ballets eksistens beror på, at vi finder de bedste danske talenter.

Derfor afholder Det Kongelige Teater optagelsesprøver forskellige steder i Danmark.

Optagelsesprøverne vil foregå på hold af cirka 10 af gangen. Børnenes rytmik og smidighed vil blive undersøgt af lærere og ledelse ved Det Kongelige Teaters Balletskole  og derudover vil de blive tilset af en speciallæge og en fysioterapeut.

Læs mere