Bander håndhæver sharialov

Islamiske ekstremister bruger indvandrerbander til at håndhæve religiøse sharia-love i bolig-områder overalt i Danmark også i Odense. Det skriver Ekstra Bladet søndag.

Den uhellige alliance mellem religiøse ekstremister og hårdkogte kriminelle resulterer i boligområder, hvor især yngre mennesker bliver påtvunget en bestemt opførsel og for kvindernes vedkommende en bestemt påklædning.

Bandemedlemmerne støtter typisk op om enkelte yderligtgående imamer og moskeer med en streng fortolkning af islam.

Det fortæller administrerende direktør og integrationsrådgiver Mohammad Rafiq fra International Institute of Human Rights, der udpeger syv områder herhjemme, hvor det foregår.

- I flere områder ser vi, at fundamentalisterne får støtte af banderne. Folk bliver mere bange for ekstremisterne, når de bakkes op af bandemedlemmer. Det ser man for eksempel i Tingbjerg. Konsekvensen er, at folk ikke tør sætte sig op mod ekstremisterne, fordi de ved, at de så får tæsk af hårde kriminelle, fortæller han.

Episode i Odense

Den tidligere imam Ahmed Akkari er en af dem, der på egen krop har oplevet, at banderne er blevet de fundamentalistiske imamers forlængede arm.

Et fredeligt debatmøde om islamisme i Vollsmose Kulturhus endte sidste år i total kaos, da Akkari blev mødt med trusler, verbale tilsvininger og stenkast fra en stor gruppe bandemedlemmer i fra den berygtede Odense gruppering Black Army, der var mødt op med sorte jakker med bandens logo.

- De ankom sammen med en religiøs gruppe og med det ene formål at forsøge at kue mig som kritiker og forsvare den del af islam, som mit foredrag ville advare mod. Det var meget voldsomt, og vi måtte efterfølgende eskorteres ud af området, siger Akkari om episoden, der endte med, at politiet anholdte to personer.

Omfanget ukendt

Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), der overvåger bandeaktiviteten herhjemme, bekræfter også, at bandefolk er begyndt at flirte med religiøse miljøer:

- Vi har efterretninger om, at nogle fra bandemiljøet begynder at vise tegn på en form for religiøs radikalisering, og det er en farlig cocktail, så det er noget, vi er opmærksomme på i samarbejde med PET. Vi kan dog ikke sige noget om, hvor udbredt eller organiseret sammenkoblingen mellem bandemedlemmer og de radikale miljøer er, men der har været nogle enkelte hændelser.

Blandt andet i sommer, hvor kendte bandefolk mødte op ved en demonstration i København mod Israel, siger chefen for NEC Michael Ask.