I det fynske folks tjeneste

Bandidos-rockere på tæsketogt i Vollsmose

Politiet måtte onsdag aften rykke ud for at undgå slagsmål mellem Bandidos og unge med tilknytning til Vollsmose.

01:11

03:21

1 af 3

For anden aften i træk var der optræk til slagsmål i mellem Bandidos og unge fra Vollsmose. Klokken kvart over ti onsdag aften får Fyns Politi en anmeldelse om at omkring tyve rockerlignende typer befinder sig ved stisystemet ved Slåenhaven i Vollsmose.

- Anmelderen fortæller os, at de har tørklæder for ansigtet og ting i hænderne der kan ligne slagvåben, siger vicepolitiinspektør Torben Schultz-Pedersen.

Da politiet ankom spredes gruppen. Politiet anholdt seks personer for at skabe ro i området.

Jernrør og skruetrækkere

Ingen af de anholdte havde nogen våben på sig, men da politiet efterfølgende undersøgte området fandt de forskellige slagvåben.

- Vi har efterfølgende fundet nogle vandrør, en skruetrækker og en trækølle. Men det er ikke til at vide, hvem der har smidt dem, siger Torben Schultz-Pedersen.

Hærværk skulle "byttes"

Grunden til at tæskeholdet onsdag aften mødte op i Vollsmose er formentlig, at unge af anden etnisk baggrund end dansk tirsdag aften begik hærværk i mod flere biler foran Bandidos tilholdssted på Mågevej i Odense. Politiet mener, at den episode skulle "byttes" onsdag aften.

- Det her ligner et personopgør med personer med tilknytning Bandidos på den ene side, og personer med tilknytning til Vollsmose på den anden. Det er nogle personlige opgør, der bliver ved med at skulle "byttes", siger vicepolitiinspektør Torben Schultz-Pedersen.

Ingen ny bandekonflikt på vej

Politiet tror ikke, at der er tale om en opblussen af bandekonflikten. Men det er ikke sikkert, at der ikke kommer flere lignende episoder i den kommende tid.

- Det er svært at sige, om vi kommer til at se mere af det her de næste par dage, men vi følger udviklingen så tæt vi kan, siger Torben Schultz-Pedersen.

Ingen af de seks anholdte blev sigtet, og de er alle løsladt igen.