Bandidosanholdelser på Fyn

Efter ransagning på 14 adresser tirsdag har Fyns Politi anholdt 12 personer med en eller anden form for tilknytning til rockergruppen Bandidos.

En bølge af indbrud og ulovlige inkassosager med ufine metoder
har på det seneste hærget Vestfyn. Men efter en række anholdelser tirsdag håber Fyns Politi nu at have sat en foreløbig stopper for den slags.

De kriminelle aktiviteter er efter politiets opfattelse orkestreret af medlemmer af rockergruppen Bandidos. Og det er på baggrund af efterforskning i det miljø, at politiet tirsdag kunne foretage anholdelserne.

- Vi ved ikke endnu, om de har tilknytning til Bandidos, men de kender i hvert fald personer i gruppen, fortæller vicepolitiinspektør Kirsten Fischer.

Hun fortæller, at bølgen af indbrud på Vestfyn opstod, umiddelbart efter at Bandidos oprettede en støttegruppe i området.

Efterforskningen drejede sig i første omgang om narkotika af den hårde slags, men politiarbejdet har altså også båret frugt i indbrudssagerne.

- Vi har fundet rigtig mange koster. Vi har ikke opgjort dem
endnu, men vi er oppe på 50 indbrud i området, fortæller Kirsten Fischer.

Narkoefterforskningen, der begyndte det hele, har også båret frugt. I den forbindelse sidder der allerede syv personer bag tremmer.

- Sagen kører for lukkede døre, så jeg kan ikke sige så meget. Men det drejer sig om hård narkotika i store mængder, fortæller Kirsten Fischer.

De 12 anholdelser tirsdag skete efter ransagning på 14 adresser, i området mellem Odense, Brennerup og Haarby.

De anholdte er tirsdag eftermiddag ved at blive afhørt, og politiet vil derefter tage stilling til, om de anholdte skal fremstilles i  grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

- Jeg ved endnu ikke hvornår det eventuelt sker. Nu skal jeg først høre, hvad de har at sige, fortæller Kirsten Fischer.