I det fynske folks tjeneste

Bandidosrockere tiltalt for vold

Fire Bandidos-rockere blev fredag tiltalt for mislykket påkørsel af fængselsfunktionær fra Nyborg Statsfængsel. 

-

Fire Bandidos-rockere blev fredag tiltalt for mislykket påkørsel af fængselsfunktionær fra Nyborg Statsfængsel.

Rockerne skal for retten, tiltalt for blandt andet angreb på tjenestemand i funktion, for grov legemsbeskadigelse og for at have udsat andres liv og helbred for fare.

Mændene menes at stå bag et voldeligt overfald mod en fængselsfunktionær fra Nyborg Statsfængsel, hvis personale gentagne gange har været udsat for overgreb fra de såkaldt stærke fanger. To af de fire tiltalte er på fri fod trods en fængslingskendelse fra landsretten. Mændene blev nemlig sat på fri fod af byretten, men den afgørelse blev kæret til landsretten, der afgjorde, at der var grundlag for at holde dem fængslet. Det er dog ikke lykkedes politiet at finde frem til dem efter at de blev løsladt af byretten.

Mændene tiltales for at have deltaget i det seneste angreb, der skete i januar i år, hvor en ansat kun med nød og næppe undgik at blive ramt, da en bilist med høj fart forsøgte at køre ham ned uden for fængslet.

Angrebet var blot et i en række af overfald på personale fra fængslet. Tidligere har gerningsmænd overfaldet den daværende fængselsinspektør Jens Tolstrup i hans hjem. Han gik i sin baghave i november 2002, da han blev overfaldet og alvorligt gennembanket.

I 2000 blev en fængselsfunktionær i bil påkørt. Da hun standsede op, sprang gerningsmændene ud af den anden bil og hamrede løs på bil og offer med en skruenøgle.

Sidste år blev en overvagtmester slået ned foran sit hjem. De mange overfald fik politiet til at nedsætte en særlig gruppe, der skulle finde gerningsmændene til de brutale angreb på fængselspersonalet. Det førte til, at politiet ransagede rockerklubhuse og en række private hjem, da efterforskningen pegede på, at gerningsmændene skulle findes inden for Bandidos.

Samtidig blev de fire anholdt og sigtet i sagen om forsøget på at køre fængselsfunktionæren ned ved fængslet i januar, en sag der skal for retten til oktober. /ritzau/