Banedanmark indkalder ekstra mandskab til snekamp

Ingen tog aflyst på forhånd, oplyser Banedanmark, der indkalder ekstra mandskab til at holde sporskiftene fri.

Ekstra mandskab hos Banedanmark og Beredskabsstyrelsen skal sørge for at trafikken kører, når sne og blæst vil hærge Østdanmark tirsdag. DMI har nemlig varslet snestorm med op mod 20 centimeter sne og frisk vind til kuling.

Det oplyser Banedanmark kort efter et planlægningsmøde om forventede problemer under den kommende snestorm.

- Vi har alt disponibel mandskab indkaldt fra i aften og i døgnets 24 timer, så vi er sikre på at kunne dreje vores sporskifter, da det typisk er dem, som giver os problemer, når der er sne og blæst, siger Jens Jørgen Hansen, trafikchef i Banedanmark til Ritzau.

Banedanmark har indkaldt 25-30 folk på vagt til at sørge for at sporskiftene kører som smurt i olie det næste døgn, og det er over dobbelt så mange som en normal vinterdag.

Samtidig har Banedanmark gravet deres beredskabsplan frem, så de kan tage den i brug med kort varsel i takt med at vejret bliver dårligere. Men der bliver ikke skåret i afgangene på forhånd, forsikrer trafikchefen.

- Vi har ikke aflyst noget på forhånd, men der bliver grangiveligt forsinkelser, fordi det siger al erfaring. Men vi forsøger at køre så mange tog vi kan, fordi vi ved, at mange skal på arbejde, fortæller Jens Jørgen Hansen.

Beredskabsstyrelsen har forhøjet sit beredskab efter DMI's varsel om snestorm, og derfor indkaldt 35 ekstra på vagtholdet med i alt 107 mand.

De seks regionale afdelinger har klargjort sine spidsplove, der kører igennem højere snedriver og baner vejen for ambulancer, hjemmeplejen og andre beredskabsmyndigheder.

En række mindre terrængående køretøjer står klar til at køre ud med tæpper og skovle.

- Vi har også yderligere 21 mænd eller kvinder på tilkald, som vi kan kalde ind med kort varsel. Vi følger DMI's varsel meget nøje, siger Nicolai Rauhe Kristensen, kommunikationsmedarbejder i Beredskabsstyrelsen, til Ritzau.

Vejdirektoratet valgte tidligere mandag at fraråde kørsel med vindfølsomme køretøjer på broerne ved Storebælt, Øresund, Vejlefjord og Farø.

Vindfølsomme køretøjer gælder lastbiler med tomme trailere, varebiler og personbiler med trailer eller campingvogn. De kan komme i slinger på grund af blæsten og forårsage ulykker på broerne. Samtidig kan løse dele give problemer i trafikken.

Vejdirektoratet starter med at fraråde de lette køretøjer, men det næste skridt ved kraftig blæst er helt at lukke broer. Og det kan komme på tale under stormen.

Også færgerne er ramt af aflysninger på grund af vinden. Alsfærgen har indstillet al sejlads, mens forbindelsen mellem Ystad og Rønne på Bornholm er delvist indstillet. Flere afgange er aflyst på grund af høj søgang i Østersøen.

Færgerne fra Gedser og Rødby sejler indtil videre normalt, hvilket også gælder færgerne til Fanø, Langeland og Samsø. Molslinjen har ændret sejlplanen på visse overgange.

Mens den overordnede togtrafik ikke bliver beskåret inden selve uvejret, så er det anderledes med S-togene i hovedstadsområdet og på Kystbanen.

Linjerne A, B, C og F kører S-togene som en normal lørdag, hvilket vil sige hvert 10. minut. På Kystbanen kører togene halvt så ofte, hvilket vil sige hvert 20. minut.

Oversigt

    Oversigt