Banedanmark: Ingen togtrafik på Vestfyn i dele af påsken

Sporarbejde på Fyn, Sjælland og i Jylland betyder, at man er nødsaget til at lukke for togtrafikken i påsken.

Skal du rejse over det vestlige Fyn i påsken, skal du allerede nu være opmærksom på, at rejsen kommer til at tage længere tid end normalt.

Det er et omfattende sporarbejde på strækningen mellem Fredericia og Odense samt på to broer mellem Slagelse og Korsør, der får Banedanmark til helt at lukke ned for kørslen nogle dage i påsken.

Helt præcist kommer sporarbejdet til at forløbe fra 2. til 6. april 2015, fortæller trafikchefen hos Banedanmark, Peter Svendsen, til Ritzau.

- Vi påbegynder arbejdet mellem Odense og Fredericia i påsken, hvor der desværre kommer til at være helt spærret. Man skal derfor videre med bus fra klokken 22 den 1. april og til 2. påskedag klokken 10 om formiddagen.

- På den måde forsøger at vi at friholde de tidspunkter, hvor folk rejser ud i påsken og hjem fra påsken.

- Derudover falder det sammen med en renovering af nogle gamle broer mellem Slagelse og Korsør, hvor vi bygger nogle nye broer og lægger nye skinner på. Så der bliver helt lukket, og der skal man også forvente at køre i bus, siger Peter Svendsen.

Det omfattende sporarbejde kommer også til at fortsætte, når sommerferien rammer Danmark. Banedanmark har valgt at lægge sporarbejdet i sommerferien, så det påvirker danskernes hverdag mindst muligt.

- Resten af det, vi skal lave på Vestfyn, kommer til at ligge i perioden fra 1. maj til 9. august, hvor vi dog har med to spor at gøre, og hvor vi kun vil arbejde på et spor ad gangen.

- På den måde kan vi køre i det ene spor, mens der arbejdes på det andet, og det betyder, at vi kun kører halvt så mange tog, som vi normalt kan. Så kører vi en revideret køreplan, og vi kommer også til at have længere tog i den periode, siger Peter Svendsen.

Ud over sommeren 2015 kommer togpassagererne til at opleve forlænget rejsetid i 2016, hvor det til gengæld er strækningen mellem Odense og Nyborg, der skal renoveres.

Den reviderede køreplan for togtrafikken i påsken og i sommerferien er endnu ikke færdiggjort.