I det fynske folks tjeneste

Banedanmark lover bedre sikkerhed

Ansvaret for sikkerheden ved bomanlæg i Højby er Banedanmarks, erkender sektionschef Helle Bøhl-MøllerHøjby: Arbejdet starter mandag, og hver en sten vil blive vendt.

Banedanmark lover nu bedre sikkerhed ved bomanlægget i Højby, hvor en 11-årig dreng fredag blev dræbt af et tog.

Sådan lyder løftet fra sektionschef i Banedanmark, Helle Bøhl-Møller, efter en 11-årig dreng fredag morgen blev dræbt af et tog i en jernbaneoverskæring i Odense-forstaden Højby.

- Jeg kan garantere, at vi gør alt, hvad vi kan. Alle sten bliver vendt, og hvis vi finder ud af, at der skal et andet bomanlæg til, og at det er det, der kan skabe bedre sikkerhed, så er det den beslutning, der bliver truffet, siger hun til Fyens Stiftstidende.

Ansvaret for sikkerheden i selve jernbaneoverskæringen, herunder hvilken form for bomanlæg den enkelte overskæring skal have, ligger hos Banedanmark, oplyser Helle Bøhl-Møller.

- Det er vores anlæg og vores sikkerhedsansvar. Og det er os, der skal finansiere det, så den endelige beslutning ligger hos os, siger hun.

Så sent som den 25. august i år drøftede Banedanmark på et møde sikkerheden ved jernbaneoverskæringerne på Svendborgbanen med de tre kommuner, som Svendborgbanen går gennem, herunder Odense Kommune.